De Brugse procureur des konings Jean-Marie Berkvens raadt vrouwen af om dure juwelen te dragen in Knokke. "Dames in Knokke dragen voorlopig beter geen dure ringen of juwelen meer. Die ringen bewaar je op dit moment beter in een kluis', zegt Berkvens in een aantal kranten.

Ringdieven

De mondaine badstad wordt al een tijdje geteisterd door 'ringdieven'. Afgelopen weekend was er opnieuw een feit, dit jaar gaat het al zeker om acht feiten. De daders volgen elke keer dezelfde tactiek. "Eerst wordt het slachtoffer grondig gescreend. De overvallers vergissen zich niet.

Grote buit

Er is geen enkele melding van slachtoffers die géén dure juwelen droegen", zegt Berkvens. "Ze slaan dus pas toe als ze zeker weten dat er een grote buit is."

De dames worden gevolgd tot aan hun huis. Daar worden ze klemgereden en overvallen. In een paar ogenblikken knippen de overvallers kettingen en horloges los met een nijptang en rukken ze de dure ring van de vinger van het slachtoffer. (Belga/EE)

De Brugse procureur des konings Jean-Marie Berkvens raadt vrouwen af om dure juwelen te dragen in Knokke. "Dames in Knokke dragen voorlopig beter geen dure ringen of juwelen meer. Die ringen bewaar je op dit moment beter in een kluis', zegt Berkvens in een aantal kranten. Ringdieven De mondaine badstad wordt al een tijdje geteisterd door 'ringdieven'. Afgelopen weekend was er opnieuw een feit, dit jaar gaat het al zeker om acht feiten. De daders volgen elke keer dezelfde tactiek. "Eerst wordt het slachtoffer grondig gescreend. De overvallers vergissen zich niet.Grote buit Er is geen enkele melding van slachtoffers die géén dure juwelen droegen", zegt Berkvens. "Ze slaan dus pas toe als ze zeker weten dat er een grote buit is." De dames worden gevolgd tot aan hun huis. Daar worden ze klemgereden en overvallen. In een paar ogenblikken knippen de overvallers kettingen en horloges los met een nijptang en rukken ze de dure ring van de vinger van het slachtoffer. (Belga/EE)