Het strafonderzoek is een gevolg van het dossier dat de N-VA indiende over de manier waarop het ACW fiscaal omging met de inkomsten uit de winstbewijzen van het ACW in Belfius (ex-Dexia Bank België), schrijven De Tijd en L'Echo. Daarbij sprak de N-VA van valsheid in geschrifte, belastingfraude en misbruik van vennootschapsgoederen.

Dossier zwaar genoeg

Dat er een strafonderzoek volgt, betekent niet dat die aantijgingen ook gegrond zijn, aldus de kranten, maar het Brusselse parket vindt dat het dossier zwaar genoeg weegt om het te onderzoeken op misdrijven. Voorlopig zou er geen onderzoeksrechter worden ingeschakeld, maar zal een parketmagistraat zelf een opsporingsonderzoek leiden.

Niets te verwijten

Het strafonderzoek komt bovenop het fiscaal onderzoek dat de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) eerder al opstartte. De werknemerskoepel houdt vol dat hem niets te verwijten valt en heeft al een klacht ingediend tegen N-VA-parlementslid Peter Dedecker wegens laster.

'Klacht dateert van 18 februari'
Het Brusselse parket bevestigt dat er een vooronderzoek loopt naar de eventuele fiscale fraude, maar volgens parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur is dat onderzoek al geopend op 18 februari, toen de N-VA klacht indiende.

"Telkens als er een klacht wordt ingediend bij het parket, openen wij een dossier", zegt de parketwoordvoerder. "Dat is ook in dit geval gebeurd maar sindsdien is aan de situatie niets veranderd."

Het parket onderzoekt nu de klacht die door de N-VA is ingediend en verzamelt de nodige informatie om te beslissen welk verder gevolg er moet gegeven worden aan de klacht. "Het is nog veel te vroeg om over een eventuele vervolging of een gerechtelijk onderzoek te spreken", aldus nog de parketwoordvoerder. (Belga/TV/EA)

Het strafonderzoek is een gevolg van het dossier dat de N-VA indiende over de manier waarop het ACW fiscaal omging met de inkomsten uit de winstbewijzen van het ACW in Belfius (ex-Dexia Bank België), schrijven De Tijd en L'Echo. Daarbij sprak de N-VA van valsheid in geschrifte, belastingfraude en misbruik van vennootschapsgoederen. Dossier zwaar genoeg Dat er een strafonderzoek volgt, betekent niet dat die aantijgingen ook gegrond zijn, aldus de kranten, maar het Brusselse parket vindt dat het dossier zwaar genoeg weegt om het te onderzoeken op misdrijven. Voorlopig zou er geen onderzoeksrechter worden ingeschakeld, maar zal een parketmagistraat zelf een opsporingsonderzoek leiden.Niets te verwijten Het strafonderzoek komt bovenop het fiscaal onderzoek dat de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) eerder al opstartte. De werknemerskoepel houdt vol dat hem niets te verwijten valt en heeft al een klacht ingediend tegen N-VA-parlementslid Peter Dedecker wegens laster.'Klacht dateert van 18 februari' Het Brusselse parket bevestigt dat er een vooronderzoek loopt naar de eventuele fiscale fraude, maar volgens parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur is dat onderzoek al geopend op 18 februari, toen de N-VA klacht indiende. "Telkens als er een klacht wordt ingediend bij het parket, openen wij een dossier", zegt de parketwoordvoerder. "Dat is ook in dit geval gebeurd maar sindsdien is aan de situatie niets veranderd." Het parket onderzoekt nu de klacht die door de N-VA is ingediend en verzamelt de nodige informatie om te beslissen welk verder gevolg er moet gegeven worden aan de klacht. "Het is nog veel te vroeg om over een eventuele vervolging of een gerechtelijk onderzoek te spreken", aldus nog de parketwoordvoerder. (Belga/TV/EA)