Het Brussels parket onderzoekt de vermeende schietincidenten waarbij donderdag twee bussen van De Lijn betrokken waren. De vakbonden bij de Vlaamse Vervoersmaatschappij relativeren de incidenten.

Het eerste schietincident gebeurde rond 14 uur aan het Baraplein in Anderlecht. Daar zou de zijruit van een bus zijn beschoten. Een ruit ging aan diggelen, maar er raakte niemand gewond.

's Avonds om 20 uur werd een bus 'beschoten' aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek. Het schot versplinterde één van de zijruiten, zonder die te doorboren. Ook daar vielen geen gewonden.

Het parket neemt de incidenten ernstig want kondigde vrijdag aan dat ze de feiten onderzoekt. In beide gevallen werd een

ballistisch expert aangesteld die moet uitmaken of de bussen

inderdaad beschoten zijn en met welk soort wapens dat gebeurd is.

In de bus die donderdagavond geraakt werd, is alleszins een metalen bolletje van enkele millimeters groot aangetroffen. Het bolletje raakte noch de passgiers noch de bestuurder, die zelfs niet had opgemerkt dat zijn bus werd geraakt.

De vakbonden bij De Lijn relativeren de incidenten. 'Ik denk dat het hier gaat om jongeren die niet beseffen wat de gevolgen kunnen zijn van zo'n actie', aldus Erwin Van Cauwenbergh van het ACV tegenover Radio 1.

'We kunnen moeilijk met kogelvrije vesten rondrijden of met bussen met kogelvrije ruiten'. Toch sloot Van Cauwenbergh niet uit dat er spontane acties uitbreken.

Het Brussels parket onderzoekt de vermeende schietincidenten waarbij donderdag twee bussen van De Lijn betrokken waren. De vakbonden bij de Vlaamse Vervoersmaatschappij relativeren de incidenten. Het eerste schietincident gebeurde rond 14 uur aan het Baraplein in Anderlecht. Daar zou de zijruit van een bus zijn beschoten. Een ruit ging aan diggelen, maar er raakte niemand gewond. 's Avonds om 20 uur werd een bus 'beschoten' aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek. Het schot versplinterde één van de zijruiten, zonder die te doorboren. Ook daar vielen geen gewonden. Het parket neemt de incidenten ernstig want kondigde vrijdag aan dat ze de feiten onderzoekt. In beide gevallen werd een ballistisch expert aangesteld die moet uitmaken of de bussen inderdaad beschoten zijn en met welk soort wapens dat gebeurd is. In de bus die donderdagavond geraakt werd, is alleszins een metalen bolletje van enkele millimeters groot aangetroffen. Het bolletje raakte noch de passgiers noch de bestuurder, die zelfs niet had opgemerkt dat zijn bus werd geraakt. De vakbonden bij De Lijn relativeren de incidenten. 'Ik denk dat het hier gaat om jongeren die niet beseffen wat de gevolgen kunnen zijn van zo'n actie', aldus Erwin Van Cauwenbergh van het ACV tegenover Radio 1. 'We kunnen moeilijk met kogelvrije vesten rondrijden of met bussen met kogelvrije ruiten'. Toch sloot Van Cauwenbergh niet uit dat er spontane acties uitbreken.