Parket-generaal vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid El Kaouakibi

Sihame El Kaouakibi op 21 februari 2021. © Belga

Het parket-generaal vraagt in een brief aan de voorzitter van het Vlaams Parlement, Liesbeth Homans, om de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi.

Voorzitter Homans zelf zal de commissie voor de Vervolgingen van het parlement bijeenroepen op 10 oktober. Die commissie moet dan een advies geven aan het parlement. De verwachting is dat het parlement de onschendbaarheid van El Kaouakibi zal opheffen.

El Kaouakibi is al bijna twee jaar afwezig in het Vlaams Parlement. De politica zetelde er voor Open VLD tot ze, in april vorig jaar, zelf uit de partij stapte na schandalen in het kader van subsidiefraude. Haar parlementaire zitje hield ze wel en met ziektebriefjes was ze al die tijd afwezig.

Vorige maand raakte wel bekend dat het Antwerpse parket klaar is met de eindvordering in de strafzaak tegen El Kaouakibi en dat er sinds een aantal maanden ook bewarend beslag wordt gelegd op een deel van haar parlementaire wedde en op het vastgoed dat ze bezit.

Partner Content