Dat schrijft de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het federaal parket. Volgens de krant ging het om een hooggeplaatste persoon die zich bezighoudt met het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma, maar dat wordt door het federaal parket tegengesproken.

Een en ander voedt de vrees dat terroristen een aanslag voorbereiden op een kerncentrale, maar ook dat noemt het federaal parket een voorbarige conclusie.

Woning in Vlaanderen

De video werd in december gevonden bij een van de verdachten die gelinkt worden aan de terreurcel achter de aanslagen in Parijs. Op de beelden, in totaal een tiental uur, was een gevel van een woning ergens in Vlaanderen te zien.

Op het eerste gezicht konden de speurders niet uitmaken waar de beelden precies waren gemaakt of om welke gevel het precies ging, maar nadat ze de video tot de laatste minuut bekeken, hadden ze door dat de daders het doen en laten van een specifieke man vastlegden. Dankzij het nummer van een passerende bus van De Lijn konden ze uiteindelijk ook lokaliseren waar de beelden waren gemaakt en welk huis de daders in beeld namen. Het bleek te gaan om een persoon met een functie in de nucleaire sector.

Analyse van een publieke camera in de straat leerde dan weer dat een onbekend duo in een auto met getinte ruiten het verborgen cameraatje kwam oppikken. Dat zat verstopt in een bosje onder wat hooi.

'Het is op basis van de gemaakte vaststellingen te vroeg om te zeggen wat de precieze bedoelingen van de makers van die beelden waren', klinkt het bij het federaal parket. (Belga/KVDA)

Dat schrijft de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het federaal parket. Volgens de krant ging het om een hooggeplaatste persoon die zich bezighoudt met het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma, maar dat wordt door het federaal parket tegengesproken.Een en ander voedt de vrees dat terroristen een aanslag voorbereiden op een kerncentrale, maar ook dat noemt het federaal parket een voorbarige conclusie.De video werd in december gevonden bij een van de verdachten die gelinkt worden aan de terreurcel achter de aanslagen in Parijs. Op de beelden, in totaal een tiental uur, was een gevel van een woning ergens in Vlaanderen te zien. Op het eerste gezicht konden de speurders niet uitmaken waar de beelden precies waren gemaakt of om welke gevel het precies ging, maar nadat ze de video tot de laatste minuut bekeken, hadden ze door dat de daders het doen en laten van een specifieke man vastlegden. Dankzij het nummer van een passerende bus van De Lijn konden ze uiteindelijk ook lokaliseren waar de beelden waren gemaakt en welk huis de daders in beeld namen. Het bleek te gaan om een persoon met een functie in de nucleaire sector. Analyse van een publieke camera in de straat leerde dan weer dat een onbekend duo in een auto met getinte ruiten het verborgen cameraatje kwam oppikken. Dat zat verstopt in een bosje onder wat hooi. 'Het is op basis van de gemaakte vaststellingen te vroeg om te zeggen wat de precieze bedoelingen van de makers van die beelden waren', klinkt het bij het federaal parket. (Belga/KVDA)