Domb is momenteel in China om de reis van de panda's naar België te begeleiden. Domb verwees nog naar de goede financiële resultaten van Pairi Daiza, als antwoord op nieuwe kritiek van de directeur van de zoo van Antwerpen in de Vlaamse kranten.

De kost van het uitlenen van de twee Chinese reuzenpanda's ligt rond de 10 miljoen euro. Een stevig kostenplaatje, maar minder nog dan het "Afrika"-project van Pairi Daiza, dat 17 miljoen euro kostte.

Rendabel investering

De komst van de panda's in Brugelette moet het aantal bezoekers van Pairi Daiza doen toenemen. Vorig jaar bezochten 1,24 miljoen mensen het park tussen 30 maart en 3 november. De directie mikt voor dit jaar op 1,35 miljoen bezoekers, een doelstelling die als voorzichtig gezien wordt. "We tellen ongeveer 250.000 bezoekers die meerdere keren in een seizoen op bezoek komen. Op een miljoen unieke bezoekers zijn er 600.000 Walen en Brusselaars, 300.000 Vlamingen en 100.000 buitenlanders", aldus Domb.

"De panda's zijn een rendabele investering op korte termijn. De moeilijkheid zal erin bestaan om in de toekomst het nieuw aangetrokken publiek te kunnen behouden."

Kaartjes duurder

Pairi Daiza is van plan het aantal bezoekers per dag te beperken tot 18.000, om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn van hun bezoek. De inkomprijs zal ook licht verhoogd worden in 2014. Pairi Daiza, dat dit jaar zijn 20-jarige bestaan viert, is beursgenoteerd. "Het aandeel is in een jaar tijd gestegen van 22 naar 51 euro", aldus Domb, die ook oprichter is van het park. (Belga/TV)

Domb is momenteel in China om de reis van de panda's naar België te begeleiden. Domb verwees nog naar de goede financiële resultaten van Pairi Daiza, als antwoord op nieuwe kritiek van de directeur van de zoo van Antwerpen in de Vlaamse kranten. De kost van het uitlenen van de twee Chinese reuzenpanda's ligt rond de 10 miljoen euro. Een stevig kostenplaatje, maar minder nog dan het "Afrika"-project van Pairi Daiza, dat 17 miljoen euro kostte.De komst van de panda's in Brugelette moet het aantal bezoekers van Pairi Daiza doen toenemen. Vorig jaar bezochten 1,24 miljoen mensen het park tussen 30 maart en 3 november. De directie mikt voor dit jaar op 1,35 miljoen bezoekers, een doelstelling die als voorzichtig gezien wordt. "We tellen ongeveer 250.000 bezoekers die meerdere keren in een seizoen op bezoek komen. Op een miljoen unieke bezoekers zijn er 600.000 Walen en Brusselaars, 300.000 Vlamingen en 100.000 buitenlanders", aldus Domb."De panda's zijn een rendabele investering op korte termijn. De moeilijkheid zal erin bestaan om in de toekomst het nieuw aangetrokken publiek te kunnen behouden."Pairi Daiza is van plan het aantal bezoekers per dag te beperken tot 18.000, om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn van hun bezoek. De inkomprijs zal ook licht verhoogd worden in 2014. Pairi Daiza, dat dit jaar zijn 20-jarige bestaan viert, is beursgenoteerd. "Het aandeel is in een jaar tijd gestegen van 22 naar 51 euro", aldus Domb, die ook oprichter is van het park. (Belga/TV)