Panama Papers: Mossack Fonseca trekt zich terug uit Britse belastingparadijzen

29/05/16 om 09:19 - Bijgewerkt om 09:31

Twee maanden na de onthullingen in de zogenaamde Panama Papers heeft het fel bekritiseerde advocatenkantoor Mossack Fonseca aangekondigd dat het zich terugtrekt uit drie Britse belastingparadijzen. De kantoren op de eilanden Jersey en Isle of Man alsook in Gibraltar worden "met grote droefheid" na twintig jaar gesloten, zo meldde Mossack Fonseca via Twitter. De klanten kunnen echter op verdere dienstverlening rekenen, luidt het.

Panama Papers: Mossack Fonseca trekt zich terug uit Britse belastingparadijzen

Mossack Fonseca © AFP

Volgens de Britse krant the Guardian zit achter de stap een strategie om het kantorennetwerk van Mossack Fonseca te consolideren.

Een consortium van internationale media waaronder voor België De Tijd, Knack, MO* en Le Soir, berichtten begin april onder de naam Panama Papers over het bestaan van tienduizenden schermvennootschappen, waarin politici, prominenten en sporters uit de hele wereld hun vermogen zouden hebben geparkeerd.

De onthullingen waren mogelijk door het lekken van een grote verzameling vertrouwelijke documenten van het vanuit Panama opererende Mossack Fonseca.

(Belga)

Onze partners