De dagjes- en weekendtoeristen zorgen vrijdag voor nogal wat verkeersdrukte richting kust.

Er is sterk vertraagd verkeer vanaf Aalst tot voorbij Gent. Mensen die van Brussel naar de kust rijden moeten rekening houden met een vertraging van een halfuur tot een uur.

In Gent komt het verkeer uit Antwerpen en Brussel samen, met een file tot Aalter als gevolg. Daar splitst het verkeer zich naar Knokke of Blankenberge, waarna het vlotter rijden is.

Rond Antwerpen wordt de drukte veroorzaakt door Nederlandse en Duitse toeristen, die respectievelijk via Breda en Limburg naar de kust rijden.

Volgens Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaamse Verkeerscentrum, volgt er nog een korte, bijkomende piek tussen 17 en 18 uur. "Sommige weekendtoeristen vertrekken pas later in de namiddag en zullen nog kort voor vertraagd verkeer zorgen, vooral nabij Gent", aldus Beeckman. (Belga/TE)

De dagjes- en weekendtoeristen zorgen vrijdag voor nogal wat verkeersdrukte richting kust. Er is sterk vertraagd verkeer vanaf Aalst tot voorbij Gent. Mensen die van Brussel naar de kust rijden moeten rekening houden met een vertraging van een halfuur tot een uur. In Gent komt het verkeer uit Antwerpen en Brussel samen, met een file tot Aalter als gevolg. Daar splitst het verkeer zich naar Knokke of Blankenberge, waarna het vlotter rijden is. Rond Antwerpen wordt de drukte veroorzaakt door Nederlandse en Duitse toeristen, die respectievelijk via Breda en Limburg naar de kust rijden. Volgens Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaamse Verkeerscentrum, volgt er nog een korte, bijkomende piek tussen 17 en 18 uur. "Sommige weekendtoeristen vertrekken pas later in de namiddag en zullen nog kort voor vertraagd verkeer zorgen, vooral nabij Gent", aldus Beeckman. (Belga/TE)