De toeristische sector aan de Kust blikt tevreden terug op de voorbije paasvakantie. Het paasweekend is een positieve afsluiter van een geslaagde vakantieperiode. Dat heeft Westtoer laten weten.

"Over de volledige paasvakantie zijn ongeveer 1,3 miljoen dagtoeristen naar de Kust gereisd", aldus gedeputeerde en voorzitter Franky De Block van Westtoer. "Het paasweekend alleen al was goed voor 350.000 dagtoeristen."

Ook voor het verblijfstoerisme was de paasvakantie een schot in de roos met een rustige start en een goede tweede week. "Voor het eerste weekend en de eerste week werd een gemiddelde belangstelling vastgesteld.

Vooral de tweede week met het paasweekend als absolute topper heeft van de paasvakantie een goede vakantieperiode gemaakt. Tijdens het paasweekend hebben hotels een bezettingsgraad van ruim 90 procent genoteerd", weet Bart Boelens van de vzw Kusthotels.

Eerder raakte al bekend dat de pretparken de voorbije twee weken goed scoorden. (Belga/EE)

De toeristische sector aan de Kust blikt tevreden terug op de voorbije paasvakantie. Het paasweekend is een positieve afsluiter van een geslaagde vakantieperiode. Dat heeft Westtoer laten weten. "Over de volledige paasvakantie zijn ongeveer 1,3 miljoen dagtoeristen naar de Kust gereisd", aldus gedeputeerde en voorzitter Franky De Block van Westtoer. "Het paasweekend alleen al was goed voor 350.000 dagtoeristen." Ook voor het verblijfstoerisme was de paasvakantie een schot in de roos met een rustige start en een goede tweede week. "Voor het eerste weekend en de eerste week werd een gemiddelde belangstelling vastgesteld. Vooral de tweede week met het paasweekend als absolute topper heeft van de paasvakantie een goede vakantieperiode gemaakt. Tijdens het paasweekend hebben hotels een bezettingsgraad van ruim 90 procent genoteerd", weet Bart Boelens van de vzw Kusthotels. Eerder raakte al bekend dat de pretparken de voorbije twee weken goed scoorden. (Belga/EE)