De Clercq staat zelf in Gent aan het hoofd van een coalitie met liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten. Hij brak vandaag een lans voor een paars-groene regering op federaal niveau, dus zonder N-VA, terwijl zijn partij tot nu toe steeds de voorkeur gaf aan een paars-geel verhaal, mét N-VA aan boord.

'Mathias is burgemeester in Gent in een paars-groene coalitie en ik heb begrip dat dat zijn persoonlijk standpunt is', reageert Lachaert. 'Maar het partijstandpunt is niet gewijzigd: wij streven bij voorkeur na dat PS en N-VA als twee grootste partijen deelnemen aan de regering'.

Lachaert beseft dat die piste al een moeilijk verhaal is, maar 'het alternatief van paars-groen is nog oneindig veel moeilijker dan het nu al is, vooral op sociaal-economisch vlak'. (Belga)

De Clercq staat zelf in Gent aan het hoofd van een coalitie met liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten. Hij brak vandaag een lans voor een paars-groene regering op federaal niveau, dus zonder N-VA, terwijl zijn partij tot nu toe steeds de voorkeur gaf aan een paars-geel verhaal, mét N-VA aan boord. 'Mathias is burgemeester in Gent in een paars-groene coalitie en ik heb begrip dat dat zijn persoonlijk standpunt is', reageert Lachaert. 'Maar het partijstandpunt is niet gewijzigd: wij streven bij voorkeur na dat PS en N-VA als twee grootste partijen deelnemen aan de regering'. Lachaert beseft dat die piste al een moeilijk verhaal is, maar 'het alternatief van paars-groen is nog oneindig veel moeilijker dan het nu al is, vooral op sociaal-economisch vlak'. (Belga)