De onafhankelijke spoorvakbond OVS sluit zich aan bij de stakingsactie die de socialistische spoorbond ACOD op maandag 18 oktober organiseert. Daags nadien zal het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders een tijd de sporen in het station Brussel-Zuid blokkeren.

Het ACOD roept haar leden op om het werk neer te leggen van zondag 17 oktober om 22 uur tot maandag 18 oktober om 22 uur. Reden van de staking zijn de plannen om de goederenafdeling in een apart filiaal onder te brengen.

Op maandag 11 oktober werd er daarom al gestaakt bij het goederenvervoer en waren er ook acties die het reizigersverkeer verstoorden.

De christelijke vakbond ACV-Transcom en de liberale VSOA sluiten zich niet aan bij de 24-urenstaking, maar de OVS wel. De Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel liet woensdag weten dat ze haar leden oproept om tot actie over te gaan.

De filialisering van NMBS Logistics is voor de vakbond niet de enige reden om actie te voeren. Ze hekelt onder meer ook het personeelsgebrek bij Infrabel, de onduidelijkheid over de toekomst van het personeel van de seinhuizen en het blokkeren van dossiers in het kader van het sociaal akkoord 2008-2010.

ASTB voert actie op 19 oktober

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) heeft woensdag haar stakingsaanzegging voor dinsdag 19 oktober bevestigd na een ontmoeting met de verantwoordelijken van de NMBS.

De vakbond kondigde eerder aan dat ze die dag de sporen in Brussel-Zuid wilde blokkeren en gaat door met die actie. Concreet zal ze de sporen tussen 15 en 17 uur 'vreedzaam' bezetten. Aanleiding voor de actie zijn de 'veiligheidsproblemen' en de werkdruk.

De onafhankelijke spoorvakbond OVS sluit zich aan bij de stakingsactie die de socialistische spoorbond ACOD op maandag 18 oktober organiseert. Daags nadien zal het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders een tijd de sporen in het station Brussel-Zuid blokkeren.Het ACOD roept haar leden op om het werk neer te leggen van zondag 17 oktober om 22 uur tot maandag 18 oktober om 22 uur. Reden van de staking zijn de plannen om de goederenafdeling in een apart filiaal onder te brengen. Op maandag 11 oktober werd er daarom al gestaakt bij het goederenvervoer en waren er ook acties die het reizigersverkeer verstoorden.De christelijke vakbond ACV-Transcom en de liberale VSOA sluiten zich niet aan bij de 24-urenstaking, maar de OVS wel. De Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel liet woensdag weten dat ze haar leden oproept om tot actie over te gaan.De filialisering van NMBS Logistics is voor de vakbond niet de enige reden om actie te voeren. Ze hekelt onder meer ook het personeelsgebrek bij Infrabel, de onduidelijkheid over de toekomst van het personeel van de seinhuizen en het blokkeren van dossiers in het kader van het sociaal akkoord 2008-2010.ASTB voert actie op 19 oktoberHet Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) heeft woensdag haar stakingsaanzegging voor dinsdag 19 oktober bevestigd na een ontmoeting met de verantwoordelijken van de NMBS.De vakbond kondigde eerder aan dat ze die dag de sporen in Brussel-Zuid wilde blokkeren en gaat door met die actie. Concreet zal ze de sporen tussen 15 en 17 uur 'vreedzaam' bezetten. Aanleiding voor de actie zijn de 'veiligheidsproblemen' en de werkdruk.