In Aalst is dinsdag de overval herdacht die de Bende van Nijvel een kwarteeuw geleden pleegde op de plaatselijke Delhaizevestiging. Bij de laatste aanslag die aan de bende wordt toegeschreven, vielen acht doden en zeven gewonden.

De Bende van Nijvel pleegde in 1982, 1983 en 1985 in België een reeks overvallen en moorden waarbij in totaal 28 doden vielen. De bende werd tot op heden niet ontmaskerd.

In 1985 pleegde de bende een reeks bloedige roofovervallen op supermarkten van de Delhaize-keten. De laatste overval, op zaterdag 9 november 1985 in Aalst, was het bloedigst en kostte acht mensen het leven.

Dat werd dinsdag herdacht door het stadsbestuur en een veertigtal nabestaanden, slachtoffers en hulpverleners. Zij hielden een minuut stilte in acht aan het gedenkteken voor de slachtoffers en legden bloemen neer.

'Aalst draagt de dag mee in hart en geheugen', aldus burgemeester Ilse Uyttersprot. 'Dit is het verhaal van een trauma van de hele stad'.

In Aalst is dinsdag de overval herdacht die de Bende van Nijvel een kwarteeuw geleden pleegde op de plaatselijke Delhaizevestiging. Bij de laatste aanslag die aan de bende wordt toegeschreven, vielen acht doden en zeven gewonden.De Bende van Nijvel pleegde in 1982, 1983 en 1985 in België een reeks overvallen en moorden waarbij in totaal 28 doden vielen. De bende werd tot op heden niet ontmaskerd. In 1985 pleegde de bende een reeks bloedige roofovervallen op supermarkten van de Delhaize-keten. De laatste overval, op zaterdag 9 november 1985 in Aalst, was het bloedigst en kostte acht mensen het leven. Dat werd dinsdag herdacht door het stadsbestuur en een veertigtal nabestaanden, slachtoffers en hulpverleners. Zij hielden een minuut stilte in acht aan het gedenkteken voor de slachtoffers en legden bloemen neer.'Aalst draagt de dag mee in hart en geheugen', aldus burgemeester Ilse Uyttersprot. 'Dit is het verhaal van een trauma van de hele stad'.