De verschillende parlementen van ons land proberen al langer om een globaal akkoord te vinden over de hervorming van de pensioenen van de parlementsleden. Omdat dat overleg niet echt vlotte, werkte het Vlaams Parlement al een eigen plan uit.

Dat plan wilde voorzitter Jan Peumans op 15 februari graag voorleggen op een nieuwe Conferentie van Voorzitters van de Parlementaire Assemblees. Maar die vergadering werd op verzoek van Waals parlementsvoorzitter André Antoine uitgesteld. Antoine had ook al een eerdere vergadering (20 december 2016) laten uitstellen.

Uit een gelekte mail van Senaatsvoorzitster Christine Defraigne blijkt dat Kamervoorzitter Siegfried Bracke en Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans nog hebben aangedrongen op het behoud van de vergadering van 15 februari, maar dat ze daarin zijn teruggefloten door de andere parlementsvoorzitters. Er moest dus gezocht worden naar een nieuwe datum.

Volgens Defraigne zou iedereen akkoord zijn om opnieuw samen te komen op 29 maart. "Bovendien heeft de voorzitter van het Waals Parlement beloofd om zich te laten vertegenwoordigen indien de Waalse politieke actualiteit hem niet in staat stelt aanwezig te zijn", aldus Defraigne. Maar die timing is toch niet naar de zin van het Vlaams Parlement.

Daar hebben voorzitter Peumans en alle fractieleiders samen een boze brief naar Defraigne gestuurd waarin ze stellen dat ze niet akkoord gaan met de vergadering op 29 maart. Voor het Vlaams Parlement moet de vergadering absoluut plaatsvinden voor 15 maart.

De verschillende parlementen van ons land proberen al langer om een globaal akkoord te vinden over de hervorming van de pensioenen van de parlementsleden. Omdat dat overleg niet echt vlotte, werkte het Vlaams Parlement al een eigen plan uit. Dat plan wilde voorzitter Jan Peumans op 15 februari graag voorleggen op een nieuwe Conferentie van Voorzitters van de Parlementaire Assemblees. Maar die vergadering werd op verzoek van Waals parlementsvoorzitter André Antoine uitgesteld. Antoine had ook al een eerdere vergadering (20 december 2016) laten uitstellen. Uit een gelekte mail van Senaatsvoorzitster Christine Defraigne blijkt dat Kamervoorzitter Siegfried Bracke en Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans nog hebben aangedrongen op het behoud van de vergadering van 15 februari, maar dat ze daarin zijn teruggefloten door de andere parlementsvoorzitters. Er moest dus gezocht worden naar een nieuwe datum. Volgens Defraigne zou iedereen akkoord zijn om opnieuw samen te komen op 29 maart. "Bovendien heeft de voorzitter van het Waals Parlement beloofd om zich te laten vertegenwoordigen indien de Waalse politieke actualiteit hem niet in staat stelt aanwezig te zijn", aldus Defraigne. Maar die timing is toch niet naar de zin van het Vlaams Parlement. Daar hebben voorzitter Peumans en alle fractieleiders samen een boze brief naar Defraigne gestuurd waarin ze stellen dat ze niet akkoord gaan met de vergadering op 29 maart. Voor het Vlaams Parlement moet de vergadering absoluut plaatsvinden voor 15 maart.