De daling is volgens De Lijn eerder te danken aan de controleurs dan aan de beveiligingscamera's op de bussen en trams, schrijven De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Die camera's hangen er al een tijd, het zijn net de controles door onze eigen controleurs die sterk zijn opgedreven: de voorbije twee jaren hebben we 24 procent meer reizigers laten controleren. Van 1,5 miljoen naar 1,8 miljoen. Die controles gebeuren zowel op asociaal gedrag als op zwartrijden. Ze lijken hun effect niet te missen", zegt Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn.

Vorig jaar werden onder meer 365 pv's opgesteld voor het belemmeren van de dienst, 337 voor misbruik van infrastructuur, installaties of apparatuur, 147 voor het ernstig verstoren van de rust, 113 voor het hinderen, vertragen of beschadigen van voertuigen en 95 voor reizigers die weigeren gevolg te geven aan aanwijzingen van de chauffeur of het controlepersoneel. Wie overlast veroorzaakt, kan een boete van 75 tot 500 euro krijgen. (Belga/TV)

De daling is volgens De Lijn eerder te danken aan de controleurs dan aan de beveiligingscamera's op de bussen en trams, schrijven De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Die camera's hangen er al een tijd, het zijn net de controles door onze eigen controleurs die sterk zijn opgedreven: de voorbije twee jaren hebben we 24 procent meer reizigers laten controleren. Van 1,5 miljoen naar 1,8 miljoen. Die controles gebeuren zowel op asociaal gedrag als op zwartrijden. Ze lijken hun effect niet te missen", zegt Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn.Vorig jaar werden onder meer 365 pv's opgesteld voor het belemmeren van de dienst, 337 voor misbruik van infrastructuur, installaties of apparatuur, 147 voor het ernstig verstoren van de rust, 113 voor het hinderen, vertragen of beschadigen van voertuigen en 95 voor reizigers die weigeren gevolg te geven aan aanwijzingen van de chauffeur of het controlepersoneel. Wie overlast veroorzaakt, kan een boete van 75 tot 500 euro krijgen. (Belga/TV)