Dat blijkt uit een evaluatierapport van de Nationale Arbeidsraad (NAR) dat senator Lode Vereeck (Open VLD) kon inkijken. Zijn bevindingen staan in het Belang van Limburg en Gazet Van Antwerpen.

De federale overheid komt maar aan de helft van haar verplichting. Het aantal jongeren in dienst gaat er zelfs in dalende lijn. De ondernemers, sociale sector en andere overheden komen hun verplichtingen wel grotendeels na.

Vereeck wijst erop dat één op de vijf werkzoekenden jonger is dan 26 jaar. Wie de verplichting niet nakomt, kan bestraft worden, bijvoorbeeld door het betalen van een boete.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit een evaluatierapport van de Nationale Arbeidsraad (NAR) dat senator Lode Vereeck (Open VLD) kon inkijken. Zijn bevindingen staan in het Belang van Limburg en Gazet Van Antwerpen. De federale overheid komt maar aan de helft van haar verplichting. Het aantal jongeren in dienst gaat er zelfs in dalende lijn. De ondernemers, sociale sector en andere overheden komen hun verplichtingen wel grotendeels na. Vereeck wijst erop dat één op de vijf werkzoekenden jonger is dan 26 jaar. Wie de verplichting niet nakomt, kan bestraft worden, bijvoorbeeld door het betalen van een boete. (Belga/RR)