Nog begin dit jaar zullen de Kansspelcommissie, die toeziet op de goksector, en de Pro League, de koepel van 24 Belgische profclubs, een overeenkomst sluiten om samen te werken tegen de problemen rond weddenschappen.

Ze zullen ook samen een nieuwe preventiecampagne rond weddenschappen uitwerken. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) volgens De Tijd gemeld aan N-VA-Kamerlid Brecht Vermeulen.

De Kansspelcommissie wil onder andere dat de Pro League haar systematisch en meteen verdachte zaken meldt die kunnen wijzen op matchfixing, bijvoorbeeld wanneer bepaalde personen benaderd zijn. De Kansspelcommissie kan dan meteen ingrijpen omdat ze gespecialiseerde politiemensen heeft, een zicht heeft op alle transacties, de stromannen kent, enzovoort.

Daarnaast zal ook samengewerkt worden om de uitwassen aan te pakken rond gokreclame, spelers die zelf weddenschappen plaatsen, en gokken bij jongeren.

Minister Geens wil het protocol met de Pro Leaguegebruiken als een blauwdruk voor andere sporten.

Nog begin dit jaar zullen de Kansspelcommissie, die toeziet op de goksector, en de Pro League, de koepel van 24 Belgische profclubs, een overeenkomst sluiten om samen te werken tegen de problemen rond weddenschappen. Ze zullen ook samen een nieuwe preventiecampagne rond weddenschappen uitwerken. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) volgens De Tijd gemeld aan N-VA-Kamerlid Brecht Vermeulen. De Kansspelcommissie wil onder andere dat de Pro League haar systematisch en meteen verdachte zaken meldt die kunnen wijzen op matchfixing, bijvoorbeeld wanneer bepaalde personen benaderd zijn. De Kansspelcommissie kan dan meteen ingrijpen omdat ze gespecialiseerde politiemensen heeft, een zicht heeft op alle transacties, de stromannen kent, enzovoort. Daarnaast zal ook samengewerkt worden om de uitwassen aan te pakken rond gokreclame, spelers die zelf weddenschappen plaatsen, en gokken bij jongeren. Minister Geens wil het protocol met de Pro Leaguegebruiken als een blauwdruk voor andere sporten.