Premier Elio Di Rupo had het over een "elegante" oplossing. "Hansen zal onder directe autonomie van de minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille staan en heeft alleen autonomie over de herstructurering".

Vorige vrijdag was het kernkabinet er al mee akkoord gegaan om Hansen de NMBS-herstructurering te laten begeleiden. Vrijdag moesten de topministers zich nog buigen over de opdracht en het statuut van de "overgangsmanager".

Volgens de premier was het belangrijk om iemand "neutraal" te hebben voor die omschakeling bij de spoormaatschappij. (Belga/TE)

Premier Elio Di Rupo had het over een "elegante" oplossing. "Hansen zal onder directe autonomie van de minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille staan en heeft alleen autonomie over de herstructurering".Vorige vrijdag was het kernkabinet er al mee akkoord gegaan om Hansen de NMBS-herstructurering te laten begeleiden. Vrijdag moesten de topministers zich nog buigen over de opdracht en het statuut van de "overgangsmanager". Volgens de premier was het belangrijk om iemand "neutraal" te hebben voor die omschakeling bij de spoormaatschappij. (Belga/TE)