Ook in Stabroek was de ontlading dinsdagavond enorm na de winst van onze nationale voetbalploeg tegen Algerije. De fans van de Rode Duivels waren er niet zo talrijk naar buiten gekomen als in de grote steden. Dat wilden enkelen onder hen echter goedmaken met puur enthousiasme. Twee feestvierders kwamen enkele uren na de wedstrijd op het lumineuze idee om de plaatselijke kerktoren te beklimmen om van bovenaf hun vreugde uit te schreeuwen. De brandweer moest hen nadien naar beneden helpen.

De waaghalzen klauterden via de stellingen die momenteel naast de kerk staan naar boven. Toen ze wat later weer wilden afdalen, bleek dat echter een pak minder evident. Ze vroegen om hulp, waarna het Antwerpse brandweerkorps ter plaatse moest worden geroepen om met een ladderwagen de twee veilig en wel van de stellingen te plukken.

Leeuwenbeeld

Aan de Beurs in Brussel is dan weer een man zwaargewond geraakt in het feestgedruis na de wereldbekerwedstrijd België-Algerije. Dat meldt brusselnieuws.be en wordt bevestigd door de Brusselse politie. De man was na de wedstrijd, die door België gewonnen werd, op één van de leeuwenstandbeelden aan het Beursgebouw geklommen maar kwam ten val en werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. (Belga/TV)

Ook in Stabroek was de ontlading dinsdagavond enorm na de winst van onze nationale voetbalploeg tegen Algerije. De fans van de Rode Duivels waren er niet zo talrijk naar buiten gekomen als in de grote steden. Dat wilden enkelen onder hen echter goedmaken met puur enthousiasme. Twee feestvierders kwamen enkele uren na de wedstrijd op het lumineuze idee om de plaatselijke kerktoren te beklimmen om van bovenaf hun vreugde uit te schreeuwen. De brandweer moest hen nadien naar beneden helpen.De waaghalzen klauterden via de stellingen die momenteel naast de kerk staan naar boven. Toen ze wat later weer wilden afdalen, bleek dat echter een pak minder evident. Ze vroegen om hulp, waarna het Antwerpse brandweerkorps ter plaatse moest worden geroepen om met een ladderwagen de twee veilig en wel van de stellingen te plukken. Aan de Beurs in Brussel is dan weer een man zwaargewond geraakt in het feestgedruis na de wereldbekerwedstrijd België-Algerije. Dat meldt brusselnieuws.be en wordt bevestigd door de Brusselse politie. De man was na de wedstrijd, die door België gewonnen werd, op één van de leeuwenstandbeelden aan het Beursgebouw geklommen maar kwam ten val en werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. (Belga/TV)