De oudste verdwijningszaak in België ooit is opgelost. Zeventwintig jaar nadat een man uit Wachtebeke was verdwenen, werden zijn menselijke resten gevonden op de bodem van het kanaal Gent-Terneuzen.

Dat zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen maandag in de Corelio-kranten. De man verdween in 1983 spoorloos. Bij recente dreggingswerken in het kanaal werd zijn stoffelijk overschot gevonden in het wrak van een auto.

Volgens Remue was het wrak volledig plat door overvaringen van schepen, maar werd er een bot opgemerkt dat afkomstig was van een menselijk dijbeen.

Ook het chassisnummer van de auto werd teruggevonden. Na een zoektocht via het inschrijvingsregister van voertuigen kwamen ze terecht bij Ivan Van Heirseele.

Een DNA-test moet uitsluitsel geven dat het wel degelijk om de man gaat, maar volgens volgens Het Nieuwsblad staat dat voor 99 procent vast.

De oudste verdwijningszaak in België ooit is opgelost. Zeventwintig jaar nadat een man uit Wachtebeke was verdwenen, werden zijn menselijke resten gevonden op de bodem van het kanaal Gent-Terneuzen.Dat zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen maandag in de Corelio-kranten. De man verdween in 1983 spoorloos. Bij recente dreggingswerken in het kanaal werd zijn stoffelijk overschot gevonden in het wrak van een auto.Volgens Remue was het wrak volledig plat door overvaringen van schepen, maar werd er een bot opgemerkt dat afkomstig was van een menselijk dijbeen. Ook het chassisnummer van de auto werd teruggevonden. Na een zoektocht via het inschrijvingsregister van voertuigen kwamen ze terecht bij Ivan Van Heirseele. Een DNA-test moet uitsluitsel geven dat het wel degelijk om de man gaat, maar volgens volgens Het Nieuwsblad staat dat voor 99 procent vast.