Mohamed en Naïma Jratlou, de ouders van de kleine Younes, blijven aangehouden op verdenking van doodslag. Dat heeft de raadkamer van Doornik vrijdag beslist.

De ouders waren dinsdag in verdenking gesteld wegens vrijwillige slagen en verwondingen met de dood van hun zoontje tot gevolg, maar zonder de intentie te doden. Ze werden opgesloten in de gevangenis.

Maar de kwalificatie van de feiten is intussen veranderd in doodslag. Procureur des konings Marie-Claude Martens van Doornik zei daarover vrijdag dat de dood van Younes niet accidenteel was, zonder daar verder op in te gaan.

De vierjarige jongen werd op 10 november 2009 dood in de Leie gevonden nadat hij in de nacht van 25 op 26 oktober was verdwenen.

Woensdag kwam aan het licht dat er op de avond van de verdwijning van de jongen in de ouderlijke woning geweld is geweest. Er werden bloedsporen van de vader, de moeder en de jongen gevonden.

Xavier Magnée, de advocaat van Mohammed Jratlou, kondigde aan dat hij in beroep gaat tegen de verlenging van de aanhouding van zijn cliënt.

Mohamed en Naïma Jratlou, de ouders van de kleine Younes, blijven aangehouden op verdenking van doodslag. Dat heeft de raadkamer van Doornik vrijdag beslist.De ouders waren dinsdag in verdenking gesteld wegens vrijwillige slagen en verwondingen met de dood van hun zoontje tot gevolg, maar zonder de intentie te doden. Ze werden opgesloten in de gevangenis. Maar de kwalificatie van de feiten is intussen veranderd in doodslag. Procureur des konings Marie-Claude Martens van Doornik zei daarover vrijdag dat de dood van Younes niet accidenteel was, zonder daar verder op in te gaan.De vierjarige jongen werd op 10 november 2009 dood in de Leie gevonden nadat hij in de nacht van 25 op 26 oktober was verdwenen. Woensdag kwam aan het licht dat er op de avond van de verdwijning van de jongen in de ouderlijke woning geweld is geweest. Er werden bloedsporen van de vader, de moeder en de jongen gevonden. Xavier Magnée, de advocaat van Mohammed Jratlou, kondigde aan dat hij in beroep gaat tegen de verlenging van de aanhouding van zijn cliënt.