De man kwam vijf maanden geleden om het leven in Hoboken toen hij van zijn werk onderweg naar huis met zijn wagen verongelukte tegen een boom, aldus VTM Nieuws. De Lijn heeft zijn ouders nu een verzoek tot schadevergoeding gestuurd van 109,75 euro, gericht aan het slachtoffer zelf. De bus moest immers omrijden en liep daardoor vertraging op.

'Op 13 februari 2014 was u betrokken bij een verkeersongeval te Hoboken. Hierbij werden onze diensten gestoord van 20.37 uur tot 20.53 uur. Wij wensen vergoed te worden voor de schade die we hebben geleden ten gevolge van deze dienstonderbreking. Schade die op 109,75 euro geraamd wordt', zo staat in de begeleidende brief te lezen.

Uitvlucht

"Ik was razend toen ik het las. Ze namen niet eens de moeite om te informeren naar de toestand van mijn zoon. Ik overweeg om die brief terug te sturen en er het overlijdensbericht van mijn zoon bij te steken", aldus de moeder van het slachtoffer in Het Laatste Nieuws.

"Zo'n droge standaardbrief komt hard aan", beseft een woordvoerder van De Lijn. "Maar we kunnen niet checken hoe een verkeersslachtoffer eraan toe is. De privacywet verbiedt ons dat."

In een reactie op het nieuws zegt oud-vrederechter Jan Nolf dat De Lijn via het parket had kunnen vernemen dat het om een dodelijk ongeval ging en hier op een gepaste manier had kunnen reageren. "Schadelijders krijgen op hun eventueel verzoek wel inzage in het strafdossier om zonodig een louter burgerlijke vordering op te starten. De privacywet is hier dan ook maar een uitvlucht van De Lijn voor een blinde administratieve aanpak", zegt Nolf.

De standaardbrief die de ouders van het slachtoffer kregen, vtm
De standaardbrief die de ouders van het slachtoffer kregen © vtm
De man kwam vijf maanden geleden om het leven in Hoboken toen hij van zijn werk onderweg naar huis met zijn wagen verongelukte tegen een boom, aldus VTM Nieuws. De Lijn heeft zijn ouders nu een verzoek tot schadevergoeding gestuurd van 109,75 euro, gericht aan het slachtoffer zelf. De bus moest immers omrijden en liep daardoor vertraging op. 'Op 13 februari 2014 was u betrokken bij een verkeersongeval te Hoboken. Hierbij werden onze diensten gestoord van 20.37 uur tot 20.53 uur. Wij wensen vergoed te worden voor de schade die we hebben geleden ten gevolge van deze dienstonderbreking. Schade die op 109,75 euro geraamd wordt', zo staat in de begeleidende brief te lezen."Ik was razend toen ik het las. Ze namen niet eens de moeite om te informeren naar de toestand van mijn zoon. Ik overweeg om die brief terug te sturen en er het overlijdensbericht van mijn zoon bij te steken", aldus de moeder van het slachtoffer in Het Laatste Nieuws. "Zo'n droge standaardbrief komt hard aan", beseft een woordvoerder van De Lijn. "Maar we kunnen niet checken hoe een verkeersslachtoffer eraan toe is. De privacywet verbiedt ons dat."In een reactie op het nieuws zegt oud-vrederechter Jan Nolf dat De Lijn via het parket had kunnen vernemen dat het om een dodelijk ongeval ging en hier op een gepaste manier had kunnen reageren. "Schadelijders krijgen op hun eventueel verzoek wel inzage in het strafdossier om zonodig een louter burgerlijke vordering op te starten. De privacywet is hier dan ook maar een uitvlucht van De Lijn voor een blinde administratieve aanpak", zegt Nolf.