De Antwerpse kortgedingrechter heeft zich gebogen over de zaak die de ouders van een 13-jarige jongen uit Mortsel hebben aangespannen tegen het Sint-Jozefinstituut in Borsbeek. Ze eisen dat de directie de 18-jarige medeleerling schorst die hun zoon maandenlang seksueel misbruikte. De school legde een contactverbod op, maar dat vinden de ouders niet verregaand genoeg.

De oudere jongen had vorige zomer via de sociale netwerksite Netlog contact met hun zoon gezocht. Hij stuurde eerst normale berichten maar die kregen geleidelijk aan een seksueel tintje. De 18-jarige zou hem uiteindelijk tot allerlei seksuele handelingen hebben gedwongen.

Gedragscontract

Toen zijn moeder dat in maart ontdekte, schakelde ze de politie in en stapte ze naar de schooldirectie. "Die ontdekte dat er twee kanten aan het verhaal zitten. De oudere jongen zei namelijk dat ze een relatie hadden en daarom wilde de school zich neutraal opstellen. Hij moest een gedragscontract ondertekenen dat een strikt contactverbod en therapie inhield en de jongen heeft zich daar ook aan gehouden. Hem nu schorsen zou een C-attest betekenen", stelde meester Christophe Vangeel.

Inschattingsfout

De ouders van de 13-jarige vinden dat de school een inschattingsfout maakte. "De directie heeft nooit erkend dat hun zoon een slachtoffer is en zij eisen verontschuldigingen. Ze willen ook dat die jongen geschorst wordt", aldus meester Jan Helsen. De ouders willen ook dat de jongen een verbod krijgt om sociale netwerksites te bezoeken.

Janick Dams, de advocaat van de 18-jarige, voerde aan dat een schorsing nefast zou zijn omdat het schooljaar al zo ver gevorderd is. De rechtbank doet op 15 mei uitspraak. (Belga/EE)

De Antwerpse kortgedingrechter heeft zich gebogen over de zaak die de ouders van een 13-jarige jongen uit Mortsel hebben aangespannen tegen het Sint-Jozefinstituut in Borsbeek. Ze eisen dat de directie de 18-jarige medeleerling schorst die hun zoon maandenlang seksueel misbruikte. De school legde een contactverbod op, maar dat vinden de ouders niet verregaand genoeg. De oudere jongen had vorige zomer via de sociale netwerksite Netlog contact met hun zoon gezocht. Hij stuurde eerst normale berichten maar die kregen geleidelijk aan een seksueel tintje. De 18-jarige zou hem uiteindelijk tot allerlei seksuele handelingen hebben gedwongen. Gedragscontract Toen zijn moeder dat in maart ontdekte, schakelde ze de politie in en stapte ze naar de schooldirectie. "Die ontdekte dat er twee kanten aan het verhaal zitten. De oudere jongen zei namelijk dat ze een relatie hadden en daarom wilde de school zich neutraal opstellen. Hij moest een gedragscontract ondertekenen dat een strikt contactverbod en therapie inhield en de jongen heeft zich daar ook aan gehouden. Hem nu schorsen zou een C-attest betekenen", stelde meester Christophe Vangeel. Inschattingsfout De ouders van de 13-jarige vinden dat de school een inschattingsfout maakte. "De directie heeft nooit erkend dat hun zoon een slachtoffer is en zij eisen verontschuldigingen. Ze willen ook dat die jongen geschorst wordt", aldus meester Jan Helsen. De ouders willen ook dat de jongen een verbod krijgt om sociale netwerksites te bezoeken. Janick Dams, de advocaat van de 18-jarige, voerde aan dat een schorsing nefast zou zijn omdat het schooljaar al zo ver gevorderd is. De rechtbank doet op 15 mei uitspraak. (Belga/EE)