Wie zijn telefoon, gsm of internetabonnement opzegt, moet binnenkort geen opzegvergoeding meer betalen. Minister van Consumentenzaken en Economie Johan Vande Lanotte heeft daarover een wetsontwerp klaar. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Wie opzegt in de eerste zes maanden van het contract, betaalt wel nog, maar niet meer dan het abonnementsgeld voor die periode.

Vande Lanotte wil de hoge prijzen van abonnementen voor gsm, telefoon en internet in ons land aanpakken. Een eerste concrete maatregel wordt het afschaffen van de opzegvergoeding.

De ombudsman kreeg over die opzegvergoedingen in 2011 6.000 klachten: drie keer zoveel als in 2010. (Belga/INM)

Wie zijn telefoon, gsm of internetabonnement opzegt, moet binnenkort geen opzegvergoeding meer betalen. Minister van Consumentenzaken en Economie Johan Vande Lanotte heeft daarover een wetsontwerp klaar. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Wie opzegt in de eerste zes maanden van het contract, betaalt wel nog, maar niet meer dan het abonnementsgeld voor die periode. Vande Lanotte wil de hoge prijzen van abonnementen voor gsm, telefoon en internet in ons land aanpakken. Een eerste concrete maatregel wordt het afschaffen van de opzegvergoeding. De ombudsman kreeg over die opzegvergoedingen in 2011 6.000 klachten: drie keer zoveel als in 2010. (Belga/INM)