De uitbetalingen aan ex-parlementsleden bedragen dit jaar meer dan 2,5 miljoen euro. Vorig jaar was dat meer dan 4,5 miljoen en in 2009 3,4 miljoen, schrijven de kranten. De meeste uittredingsvergoedingen gaan naar parlementsleden die bij de verkiezingen niet verkozen raakten en bedragen minimaal één jaar en maximaal vier jaar wedde, luidt het.

Eerder deze week raakte bekend dat Sven Gatz, de fractieleider van Open VLD in het Vlaams parlement, een uittredingsvergoeding van

300.000 euro uitbetaald krijgt ook al nam hij zelf ontslag. (Belga)

De uitbetalingen aan ex-parlementsleden bedragen dit jaar meer dan 2,5 miljoen euro. Vorig jaar was dat meer dan 4,5 miljoen en in 2009 3,4 miljoen, schrijven de kranten. De meeste uittredingsvergoedingen gaan naar parlementsleden die bij de verkiezingen niet verkozen raakten en bedragen minimaal één jaar en maximaal vier jaar wedde, luidt het. Eerder deze week raakte bekend dat Sven Gatz, de fractieleider van Open VLD in het Vlaams parlement, een uittredingsvergoeding van 300.000 euro uitbetaald krijgt ook al nam hij zelf ontslag. (Belga)