De MR start in de komende dagen de procedure voor voorzittersverkiezingen op. Uiterlijk tegen 13 februari moet er een opvolger zijn voor Didier Reynders als voorzitter.

Dat heeft het uitvoerend bureau van de MR vrijdagavond laat beslist. Reynders kondigde het nieuws zelf aan. Naast hijzelf maken ook vicevoorzitter Willy Borsus, de voorzitters van FDF en MCC (Olivier Maingain en Gérard Deprez), Kattrin Jadin (voorzitster van de Duitstalige liberalen) en voormalig partijvoorzitter Louis Michel van het uitvoerend bureau deel uit.

De MR wordt sinds de verkiezigen van juni 2009 geplaagd door verdeeldheid tussen degenen die de verkiezing van een nieuwe voorzitter willen (verenigd in de Renaissance-groep) en degenen die Reynders aan het hoofd van de partij willen houden.

De verkiezingen van juni jongstleden, waarna de partij buitenspel werd gezet bij de regeringsonderhandelingen, hebben de zaak weer op de agenda gezet.

Reynders werd geacht MR-voorzitter te blijven tot aan de vorming van een nieuwe federale regering, maar omdat dat lang duurt spraken verschillende personaliteiten bij de Franstalige liberalen zich de voorbije dagen uit over interne partijverkiezingen.

Federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel is één van meest genoemde namen als opvolger van Reynders aan het hoofd van de MR. Reynders leidt de MR al ruim zes jaar.

De MR start in de komende dagen de procedure voor voorzittersverkiezingen op. Uiterlijk tegen 13 februari moet er een opvolger zijn voor Didier Reynders als voorzitter.Dat heeft het uitvoerend bureau van de MR vrijdagavond laat beslist. Reynders kondigde het nieuws zelf aan. Naast hijzelf maken ook vicevoorzitter Willy Borsus, de voorzitters van FDF en MCC (Olivier Maingain en Gérard Deprez), Kattrin Jadin (voorzitster van de Duitstalige liberalen) en voormalig partijvoorzitter Louis Michel van het uitvoerend bureau deel uit.De MR wordt sinds de verkiezigen van juni 2009 geplaagd door verdeeldheid tussen degenen die de verkiezing van een nieuwe voorzitter willen (verenigd in de Renaissance-groep) en degenen die Reynders aan het hoofd van de partij willen houden.De verkiezingen van juni jongstleden, waarna de partij buitenspel werd gezet bij de regeringsonderhandelingen, hebben de zaak weer op de agenda gezet.Reynders werd geacht MR-voorzitter te blijven tot aan de vorming van een nieuwe federale regering, maar omdat dat lang duurt spraken verschillende personaliteiten bij de Franstalige liberalen zich de voorbije dagen uit over interne partijverkiezingen.Federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel is één van meest genoemde namen als opvolger van Reynders aan het hoofd van de MR. Reynders leidt de MR al ruim zes jaar.