Ouders, familie en vrienden van kinderen die radicaliseren, weten vaak niet waar ze met hun vragen en bezorgdheden terecht kunnen. Op vraag van de moederverenigingen van ex-Syriëstrijders zullen zij voortaan kunnen aankloppen bij de Opvoedingslijn (078/15 00 10 en opvoedingslijn@groeimee.be) van de Vlaamse overheid.

Het initiatief is vooral gericht op ouders, grootouders en opvoedingsverantwoordelijken die met vragen of bezorgdheden zitten rond kinderen die mogelijk radicaliseren. 'Ouders en opvoedingsverantwoordelijken van jongeren die aan het radicaliseren zijn, zijn ook gewoon bezorgd om het welzijn en - ultiem - over het leven van hun kind. Ze willen zoals elke ouder het beste voor hun kind', legt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen uit.

Geen kliklijn

De radicaliseringshulplijn moet niet alleen een luisterend oor bieden, maar zal indien nodig ook doorverwijzen naar geschikte hulpverlening. Het is niet de bedoeling dat de hulplijn een soort kliklijn wordt of een meldpunt over deradicalisering.

De vrijwilligers van de Opvoedingslijn hebben dan ook een specifieke vorming gekregen, verduidelijkte woordvoerster Ilse De Block op Radio 1. 'Zij krijgen sowieso eenmaal per maand een vorming en intervisiemoment en in het kader van deze opdracht zijn er uiteraard nog specifieke vormingen geweest, rond de mogelijke vragen die kunnen binnen komen en hoe daar mee om te gaan of rond het opvoeden vanuit andere culturen.'

Met de hulplijn wordt uitvoering gegeven aan één van de prioriteiten in het actieplan ter preventie van radicaliseringsprocessen van de Vlaamse regering.

Meer info op http://groeimee.be/opvoedingslijn. (Belga/KVDA)

Ouders, familie en vrienden van kinderen die radicaliseren, weten vaak niet waar ze met hun vragen en bezorgdheden terecht kunnen. Op vraag van de moederverenigingen van ex-Syriëstrijders zullen zij voortaan kunnen aankloppen bij de Opvoedingslijn (078/15 00 10 en opvoedingslijn@groeimee.be) van de Vlaamse overheid.Het initiatief is vooral gericht op ouders, grootouders en opvoedingsverantwoordelijken die met vragen of bezorgdheden zitten rond kinderen die mogelijk radicaliseren. 'Ouders en opvoedingsverantwoordelijken van jongeren die aan het radicaliseren zijn, zijn ook gewoon bezorgd om het welzijn en - ultiem - over het leven van hun kind. Ze willen zoals elke ouder het beste voor hun kind', legt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen uit.De radicaliseringshulplijn moet niet alleen een luisterend oor bieden, maar zal indien nodig ook doorverwijzen naar geschikte hulpverlening. Het is niet de bedoeling dat de hulplijn een soort kliklijn wordt of een meldpunt over deradicalisering. De vrijwilligers van de Opvoedingslijn hebben dan ook een specifieke vorming gekregen, verduidelijkte woordvoerster Ilse De Block op Radio 1. 'Zij krijgen sowieso eenmaal per maand een vorming en intervisiemoment en in het kader van deze opdracht zijn er uiteraard nog specifieke vormingen geweest, rond de mogelijke vragen die kunnen binnen komen en hoe daar mee om te gaan of rond het opvoeden vanuit andere culturen.'Met de hulplijn wordt uitvoering gegeven aan één van de prioriteiten in het actieplan ter preventie van radicaliseringsprocessen van de Vlaamse regering.Meer info op http://groeimee.be/opvoedingslijn. (Belga/KVDA)