Een voormalig hoofdopvoeder van een Antwerps dienstverleningscentrum is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens seksueel misbruik van kinderen.

De man maakte zich schuldig aan verkrachting en aanranding van tien motorisch en/of mentaal gehandicapte meisjes.

Het onderzoek ging van start in 2008 nadat de moeder van
één van de slachtoffers klacht had ingediend.

Haar dochter vertelde dat ze jarenlang werd aangerand en verkracht en dat ze vermoedde dat ze niet de enige was. Het onderzoek bracht nog negen andere slachtoffers aan het licht.

De dader, een getyouwde man met drie kinderen, betwistte de feiten niet. Volgens de rechtbank heeft hij op een nietsontziende wijze misbruik gemaakt van de zwaksten in de samenleving.

Sint-Jozef en de ouders van vijf slachtoffers stelden zich burgerlijke partij. De hoofdopvoeder moet hen minstens 28.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Dat zal nog oplopen omdat een aantal bedragen provisioneel werden toegekend.

Een voormalig hoofdopvoeder van een Antwerps dienstverleningscentrum is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens seksueel misbruik van kinderen.De man maakte zich schuldig aan verkrachting en aanranding van tien motorisch en/of mentaal gehandicapte meisjes.Het onderzoek ging van start in 2008 nadat de moeder van één van de slachtoffers klacht had ingediend. Haar dochter vertelde dat ze jarenlang werd aangerand en verkracht en dat ze vermoedde dat ze niet de enige was. Het onderzoek bracht nog negen andere slachtoffers aan het licht. De dader, een getyouwde man met drie kinderen, betwistte de feiten niet. Volgens de rechtbank heeft hij op een nietsontziende wijze misbruik gemaakt van de zwaksten in de samenleving.Sint-Jozef en de ouders van vijf slachtoffers stelden zich burgerlijke partij. De hoofdopvoeder moet hen minstens 28.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Dat zal nog oplopen omdat een aantal bedragen provisioneel werden toegekend.