"Dit document wil een breed overzicht bieden van de missie die prins Filip de afgelopen 25 jaar voor België heeft vervuld", zo luidt het in de aanhef van het document. Later zal de tekst ook uitgangspunt vormen van een boek.

De tekst van 27 bladzijden "behandelt de opleiding van de prins en biedt een overzicht van zijn talrijke activiteiten". Uiteindelijk "wil deze publicatie de Belgische bevolking graag nader kennis laten maken met haar toekomstige vorst".

Passie voor filosofie en haar geschiedenis

Opvallend in de biografie is de nadruk op de intellectuele capaciteiten van de prins. Zo meldt de tekst dat de prins een "passie voor filosofie en haar geschiedenis" heeft, en dat de prins zich heeft verdiept "in de Griekse klassieke beschaving. (...) Hij frist hiervoor zelfs zijn kennis op van het Oudgrieks om de teksten van de grote denkers in de oorspronkelijke versie te lezen en om zo 'dit denken in al zijn schoonheid te kunnen appreciëren'."

Ook wordt verwezen naar gesprekken van de prins met de Latijns-Amerikaanse auteurs Gabriel García Márquez en Carlos Fuentes over hun boeken "die hij in originele versie heeft gelezen".

Nog een voorbeeld: tijdens zijn vele reizen, onder meer naar Azië, heeft de prins zich volgens de officiële biografie verdiept in "het Chinese denken, het hindoeïsme en het boeddhisme". (Belga/TE)

"Dit document wil een breed overzicht bieden van de missie die prins Filip de afgelopen 25 jaar voor België heeft vervuld", zo luidt het in de aanhef van het document. Later zal de tekst ook uitgangspunt vormen van een boek. De tekst van 27 bladzijden "behandelt de opleiding van de prins en biedt een overzicht van zijn talrijke activiteiten". Uiteindelijk "wil deze publicatie de Belgische bevolking graag nader kennis laten maken met haar toekomstige vorst". Passie voor filosofie en haar geschiedenisOpvallend in de biografie is de nadruk op de intellectuele capaciteiten van de prins. Zo meldt de tekst dat de prins een "passie voor filosofie en haar geschiedenis" heeft, en dat de prins zich heeft verdiept "in de Griekse klassieke beschaving. (...) Hij frist hiervoor zelfs zijn kennis op van het Oudgrieks om de teksten van de grote denkers in de oorspronkelijke versie te lezen en om zo 'dit denken in al zijn schoonheid te kunnen appreciëren'." Ook wordt verwezen naar gesprekken van de prins met de Latijns-Amerikaanse auteurs Gabriel García Márquez en Carlos Fuentes over hun boeken "die hij in originele versie heeft gelezen". Nog een voorbeeld: tijdens zijn vele reizen, onder meer naar Azië, heeft de prins zich volgens de officiële biografie verdiept in "het Chinese denken, het hindoeïsme en het boeddhisme". (Belga/TE)