De organisatie ArmenTeKort wil de strijd tegen de armoede voeren met een 'empowerende' aanpak. Die moet in de eerste plaats het zelfbeeld van de kansarme versterken. De organisatie schakelt daarvoor buddy's in, die elk aan één kansarme stadsgenoot 'gekoppeld' worden. Al meer dan 670 buddyduo's werden zo gevormd.

De buddywerking heeft een positieve invloed op de mentale gezondheid van het doelpubliek, zegt ArmenTeKort. Deelnemers tonen zich meer tevreden over hun sociale leven en hun tijdsbesteding, en over hun leven in het algemeen.

Dit jaar wil ArmenTeKort nog 330 buddy's op pad sturen, om tegen 2023 de kaap van de 5000 duo's te ronden. De nieuwe campagne moet dat streven ondersteunen.

Op zaterdag 24 augustus om 10 uur houdt ArmenTeKort een infosessie in de Century Center Offices, De Keyserlei 58 (4de verdieping) in Antwerpen

https://www.armentekort.be

https://www.facebook.com/armentekort?ref=bookmarks .

De organisatie ArmenTeKort wil de strijd tegen de armoede voeren met een 'empowerende' aanpak. Die moet in de eerste plaats het zelfbeeld van de kansarme versterken. De organisatie schakelt daarvoor buddy's in, die elk aan één kansarme stadsgenoot 'gekoppeld' worden. Al meer dan 670 buddyduo's werden zo gevormd. De buddywerking heeft een positieve invloed op de mentale gezondheid van het doelpubliek, zegt ArmenTeKort. Deelnemers tonen zich meer tevreden over hun sociale leven en hun tijdsbesteding, en over hun leven in het algemeen.Dit jaar wil ArmenTeKort nog 330 buddy's op pad sturen, om tegen 2023 de kaap van de 5000 duo's te ronden. De nieuwe campagne moet dat streven ondersteunen.