Dat meldt VTM en wordt bevestigd door het federaal parket. De opsporingsberichten staan wel volledig los van de terreurdreiging en de recente arrestatie van twee leden van de motorclub Kamikaze Riders die verdacht worden van terrorisme.

De vier mannen die gezocht worden zijn Azeddine Kbir Bounekoub (Abu Abdullah), Saïd M'nari, Soufiane Mezroui en Hicham Chaib. De vier stonden terecht op het proces tegen Sharia4Belgium-leden voor de Antwerpse correctionele rechtbank en werden daar veroordeeld tot celstraffen 5 tot 15 jaar.

De rechtbank beval toen ook hun onmiddellijke aanhouding maar Kbir Bounekoub, Chaib en Mezroui waren toen al naar Syrië vertrokken terwijl ook M'nari verstek liet gaan en nog steeds spoorloos is. "De vier worden al sinds hun veroordeling opgespoord door het FAST", zegt Thierry Werts, woordvoerder van het federaal parket.

"In overleg met het FAST en het federaal parket zijn nu opsporingsberichten voor de vier verspreid maar dat staat volledig los van de terreurdreiging."

Volgens het federaal parket is er dus geen verband met de arrestatie van Mohamed Karay en Saïd Souati, twee leden van de motorclub Kamikaze Riders die van plan zouden geweest zijn een aanslag te plegen in Brussel tijdens de eindejaarsfeesten.

De club heeft wel rechtstreekse linken met het opgedoekte Sharia4Belgium, via de broers-Elouassaki, de intussen beruchte familie van Vilvoordse Syriëstrijders. Abdelouafi Elouassaki, de oudste van de vier broers, was lid van de Kamikaze Riders en kwam eind mei 2013 om het leven bij een verkeersongeval. (Belga/JH)

Dat meldt VTM en wordt bevestigd door het federaal parket. De opsporingsberichten staan wel volledig los van de terreurdreiging en de recente arrestatie van twee leden van de motorclub Kamikaze Riders die verdacht worden van terrorisme.De vier mannen die gezocht worden zijn Azeddine Kbir Bounekoub (Abu Abdullah), Saïd M'nari, Soufiane Mezroui en Hicham Chaib. De vier stonden terecht op het proces tegen Sharia4Belgium-leden voor de Antwerpse correctionele rechtbank en werden daar veroordeeld tot celstraffen 5 tot 15 jaar. De rechtbank beval toen ook hun onmiddellijke aanhouding maar Kbir Bounekoub, Chaib en Mezroui waren toen al naar Syrië vertrokken terwijl ook M'nari verstek liet gaan en nog steeds spoorloos is. "De vier worden al sinds hun veroordeling opgespoord door het FAST", zegt Thierry Werts, woordvoerder van het federaal parket. "In overleg met het FAST en het federaal parket zijn nu opsporingsberichten voor de vier verspreid maar dat staat volledig los van de terreurdreiging." Volgens het federaal parket is er dus geen verband met de arrestatie van Mohamed Karay en Saïd Souati, twee leden van de motorclub Kamikaze Riders die van plan zouden geweest zijn een aanslag te plegen in Brussel tijdens de eindejaarsfeesten. De club heeft wel rechtstreekse linken met het opgedoekte Sharia4Belgium, via de broers-Elouassaki, de intussen beruchte familie van Vilvoordse Syriëstrijders. Abdelouafi Elouassaki, de oudste van de vier broers, was lid van de Kamikaze Riders en kwam eind mei 2013 om het leven bij een verkeersongeval. (Belga/JH)