De voormalige vicerector van de Franstalige katholieke universiteit UCL doet een openlijke oproep aan aartsbisschop André Léonard om ontslag te nemen.Volgens de huidige rector neemt Léonard best ontslag uit de inrichtende macht van de universiteit.

Gabriel Ringlet, die priester is, lanceerde zijn oproep woensdagmorgen op de RTBF-radio. Volgens hem is Léonard in een isolement geraakt door de polemische uitspraken die hij heeft gedaan sinds zijn aantreden.

Ringlet meent dat Léonard dat gebaar moet stellen, al noemt hij de kans klein dat Rome het ontslag zal aanvaarden. De voormalige vicerector van de universiteit van Louvain-la-Neuve roept op tot een groot debat binnen de Belgische katholieke kerk.

Volgens hem kan het niet meer dat er niet openlijk gedebatteerd wordt over de grote ethische en organisatorische kwesties
van de kerk. De oproep van Ringlet komt er daags na het ontslag van de woordvoerder van Léonard.

'Ontslag uit inrichtende macht UCL'

Huidig UCL-rector Bruno Delvaux verklaarde woensdag dat het ontslag van Léonard uit de inrichtende macht van de universiteit hem tot eer zou strekken.

Delvaux zegt het gevoel van malaise binnen de universitaire gemeenschap te delen als gevolg van de recente standpunten van Léonard.

De voormalige vicerector van de Franstalige katholieke universiteit UCL doet een openlijke oproep aan aartsbisschop André Léonard om ontslag te nemen.Volgens de huidige rector neemt Léonard best ontslag uit de inrichtende macht van de universiteit. Gabriel Ringlet, die priester is, lanceerde zijn oproep woensdagmorgen op de RTBF-radio. Volgens hem is Léonard in een isolement geraakt door de polemische uitspraken die hij heeft gedaan sinds zijn aantreden.Ringlet meent dat Léonard dat gebaar moet stellen, al noemt hij de kans klein dat Rome het ontslag zal aanvaarden. De voormalige vicerector van de universiteit van Louvain-la-Neuve roept op tot een groot debat binnen de Belgische katholieke kerk.Volgens hem kan het niet meer dat er niet openlijk gedebatteerd wordt over de grote ethische en organisatorische kwesties van de kerk. De oproep van Ringlet komt er daags na het ontslag van de woordvoerder van Léonard.'Ontslag uit inrichtende macht UCL'Huidig UCL-rector Bruno Delvaux verklaarde woensdag dat het ontslag van Léonard uit de inrichtende macht van de universiteit hem tot eer zou strekken.Delvaux zegt het gevoel van malaise binnen de universitaire gemeenschap te delen als gevolg van de recente standpunten van Léonard.