Open Vld, Vlaams Belang, LDD en Groen stellen zich vragen bij de interne verdeeldheid en bij het verdere functioneren van de regering-Peeters II na de toekenning van een milieuvergunning voor Uplace.

Fractievoorzitter Sas van Rouveroij wijst op de vele kritische stemmen bij coalitiepartij SP.A na de beslissing van de CD&V-minister. Onder meer fractieleider Bart Van Malderen en minister Ingrid Lieten distantieerden zich van de toegekende milieuvergunning. Bruno Tobback, voorzitter van SP.A, liet in een reactie weten dat het dossier in een procedureslag zal uitmonden en dat het project er mogelijk nooit komt.

Onbestuurbaarheid

"Van deze regering kunnen de Vlamingen niets goeds meer verwachten", concludeert van Rouveroij. Hij wil van de minister-president weten of die nog namens de regering kan spreken of dit enkel nog in eigen naam doet, en zo de onbestuurbaarheid van zijn eigen regering erkent.

De voltallige oppositie heeft daarom bij parlementsvoorzitter Jan Peumans gevraagd vrijdag een actualiteitsdebat te organiseren.

Meerderheidspartijen CD&V, SP.A en N-VA vinden dat echter niet nodig. "We willen daarover gerust een debat voeren, maar ik zie niet in waarom dit niet gewoon volgende woensdag kan", zegt N-VA-fractieleidder Kris Van Dijck. (Belga/TE)

Open Vld, Vlaams Belang, LDD en Groen stellen zich vragen bij de interne verdeeldheid en bij het verdere functioneren van de regering-Peeters II na de toekenning van een milieuvergunning voor Uplace. Fractievoorzitter Sas van Rouveroij wijst op de vele kritische stemmen bij coalitiepartij SP.A na de beslissing van de CD&V-minister. Onder meer fractieleider Bart Van Malderen en minister Ingrid Lieten distantieerden zich van de toegekende milieuvergunning. Bruno Tobback, voorzitter van SP.A, liet in een reactie weten dat het dossier in een procedureslag zal uitmonden en dat het project er mogelijk nooit komt. Onbestuurbaarheid "Van deze regering kunnen de Vlamingen niets goeds meer verwachten", concludeert van Rouveroij. Hij wil van de minister-president weten of die nog namens de regering kan spreken of dit enkel nog in eigen naam doet, en zo de onbestuurbaarheid van zijn eigen regering erkent. De voltallige oppositie heeft daarom bij parlementsvoorzitter Jan Peumans gevraagd vrijdag een actualiteitsdebat te organiseren. Meerderheidspartijen CD&V, SP.A en N-VA vinden dat echter niet nodig. "We willen daarover gerust een debat voeren, maar ik zie niet in waarom dit niet gewoon volgende woensdag kan", zegt N-VA-fractieleidder Kris Van Dijck. (Belga/TE)