De chauffeurs hebben er het werk neergelegd, en dat veroorzaakt hinder op buslijnen in de ruime omgeving van Anderlecht.

Een vijftiental lijnen zijn getroffen. Het gaat onder meer om de lijn 141 Brussel-Lennik-Leerbeek, de lijn 144 Brussel-Sint-Pieters-Leeuw-Leerbeek, de lijn 154 Anderlecht-Beersel-Halle, en de lijn 155 Anderlecht-Sint-Genesius-Rode-Halle. Op de lijn 170 Brussel - Sint-Pieters-Leeuw - Halle is er zware hinder, zo staat te lezen op de website van De Lijn.

Volgens Geert Witterzeel van de christelijke vakbond rijdt in Anderlecht geen enkele bus meer uit en is er ook hinder in Dilbeek en Ukkel. "Wij hadden niet opgeroepen om te staken", zegt hij. Aanleiding is volgens hem de opeenstapeling van agressiegevallen. "Er is vooral een probleem aan het Zuidstation, er gaat daar bijna geen dag meer voorbij zonder agressiegeval", luidt het.

Chauffeur beroofd

In de nacht van zaterdag op zondag werd een chauffeur nog beroofd van zijn geldlade, zegt Witterzeel. "De directie van De Lijn Vlaams-Brabant vindt dat dat soort zaken bij de job hoort. Er werd geen controleur of sociaal assistent ter plaatse gestuurd. De directie gaat veel te laks om met agressiegevallen."

Maandag werd bovendien een werknemer ontslagen na een geval van verkeersagressie. "Die man ging zelf ook in de fout, maar hij had het ook niet uitgelokt", zegt Witterzeel. De actie zou nog de hele dag doorgaan. De vakbond wil rond de tafel gaan zitten met de directie, maar het is nog niet duidelijk of dat snel zal gebeuren.

De directie van De Lijn Vlaams-Brabant reageert "zeer verbaasd" op de aanleiding van de staking. "We zijn dag in, dag uit bezig met die problematiek. Het is iets dat ons zeer nauw aan het hart ligt", aldus woordvoerster Karen Vandenplas. (Belga/TE)

De chauffeurs hebben er het werk neergelegd, en dat veroorzaakt hinder op buslijnen in de ruime omgeving van Anderlecht. Een vijftiental lijnen zijn getroffen. Het gaat onder meer om de lijn 141 Brussel-Lennik-Leerbeek, de lijn 144 Brussel-Sint-Pieters-Leeuw-Leerbeek, de lijn 154 Anderlecht-Beersel-Halle, en de lijn 155 Anderlecht-Sint-Genesius-Rode-Halle. Op de lijn 170 Brussel - Sint-Pieters-Leeuw - Halle is er zware hinder, zo staat te lezen op de website van De Lijn. Volgens Geert Witterzeel van de christelijke vakbond rijdt in Anderlecht geen enkele bus meer uit en is er ook hinder in Dilbeek en Ukkel. "Wij hadden niet opgeroepen om te staken", zegt hij. Aanleiding is volgens hem de opeenstapeling van agressiegevallen. "Er is vooral een probleem aan het Zuidstation, er gaat daar bijna geen dag meer voorbij zonder agressiegeval", luidt het. Chauffeur beroofd In de nacht van zaterdag op zondag werd een chauffeur nog beroofd van zijn geldlade, zegt Witterzeel. "De directie van De Lijn Vlaams-Brabant vindt dat dat soort zaken bij de job hoort. Er werd geen controleur of sociaal assistent ter plaatse gestuurd. De directie gaat veel te laks om met agressiegevallen." Maandag werd bovendien een werknemer ontslagen na een geval van verkeersagressie. "Die man ging zelf ook in de fout, maar hij had het ook niet uitgelokt", zegt Witterzeel. De actie zou nog de hele dag doorgaan. De vakbond wil rond de tafel gaan zitten met de directie, maar het is nog niet duidelijk of dat snel zal gebeuren. De directie van De Lijn Vlaams-Brabant reageert "zeer verbaasd" op de aanleiding van de staking. "We zijn dag in, dag uit bezig met die problematiek. Het is iets dat ons zeer nauw aan het hart ligt", aldus woordvoerster Karen Vandenplas. (Belga/TE)