Zij-kant, de vrouwenorganisatie van SP.A, maakte in samenwerking met communicatiebureau mortierbrigade opnieuw twee confronterende clips, waarin de verteller uitlegt waarom dikke en zwarte mensen minder moeten verdienen. Absurd en schandalig, vindt u? Dat is ook wat zij-kant vindt van de loonkloof tussen mannen en vrouwen.

Equal Pay Day is de dag tot wanneer vrouwen langer moeten werken om evenveel te verdienen als wat mannen in één jaar al ontvingen. De loonkloof op maandbasis tussen vrouwen en mannen bedraagt vandaag gemiddeld 21% (percentage brutomaandloon, in de privésector, deeltijds werk inbegrepen). Tegenover 1999 (28%) is de loonkloof met 7 procentpunt afgenomen. Aan dit tempo is er nog zevenendertig jaar actie nodig om volledige loongelijkheid tussen vrouw en man te krijgen, aldus de website van zij-kant.

Meer info over Equal pay Day

Zij-kant, de vrouwenorganisatie van SP.A, maakte in samenwerking met communicatiebureau mortierbrigade opnieuw twee confronterende clips, waarin de verteller uitlegt waarom dikke en zwarte mensen minder moeten verdienen. Absurd en schandalig, vindt u? Dat is ook wat zij-kant vindt van de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Equal Pay Day is de dag tot wanneer vrouwen langer moeten werken om evenveel te verdienen als wat mannen in één jaar al ontvingen. De loonkloof op maandbasis tussen vrouwen en mannen bedraagt vandaag gemiddeld 21% (percentage brutomaandloon, in de privésector, deeltijds werk inbegrepen). Tegenover 1999 (28%) is de loonkloof met 7 procentpunt afgenomen. Aan dit tempo is er nog zevenendertig jaar actie nodig om volledige loongelijkheid tussen vrouw en man te krijgen, aldus de website van zij-kant.Meer info over Equal pay Day