De actiegroep Picnic the Streets, die pleit voor een duurzamere mobiliteit en een verkeersvrij Beursplein, plant op zondag 9 september een nieuwe protestpicknick op de Anspachlaan. Via een nieuwe webstek roepen de organisatoren ook op om "een manifest voor een leefbare stad" te ondertekenen. Dat bericht www.brusselnieuws.be.

De actiegroep ontstond na een oproep van filosoof Philippe Van Parijs in verschillende media om een protestpicknick te organiseren. Op 10 juni namen zowat 2.000 mensen deel aan een eerste picknick voor meer kwalitatieve publieke ruimte en een beter mobiliteitsbeleid in Brussel.

Tegenover de nieuwssite verklaart een woordvoerder van de actiegroep nu dat er nog niets veranderd is aan de situatie. Daarom zal er een nieuwe
protestpicknick georganiseerd worden met randactiviteiten en kinderanimatie. Op 7 oktober staat er nog een gepland.

Op www.picnicthestreets.eu werd ook een petitie gelanceerd. Daarin wordt onder meer geijverd voor meer autovrije straten, het weren alle van transitverkeer en frequenter openbaar vervoer. (Belga/SD)


De actiegroep Picnic the Streets, die pleit voor een duurzamere mobiliteit en een verkeersvrij Beursplein, plant op zondag 9 september een nieuwe protestpicknick op de Anspachlaan. Via een nieuwe webstek roepen de organisatoren ook op om "een manifest voor een leefbare stad" te ondertekenen. Dat bericht www.brusselnieuws.be. De actiegroep ontstond na een oproep van filosoof Philippe Van Parijs in verschillende media om een protestpicknick te organiseren. Op 10 juni namen zowat 2.000 mensen deel aan een eerste picknick voor meer kwalitatieve publieke ruimte en een beter mobiliteitsbeleid in Brussel. Tegenover de nieuwssite verklaart een woordvoerder van de actiegroep nu dat er nog niets veranderd is aan de situatie. Daarom zal er een nieuwe protestpicknick georganiseerd worden met randactiviteiten en kinderanimatie. Op 7 oktober staat er nog een gepland. Op www.picnicthestreets.eu werd ook een petitie gelanceerd. Daarin wordt onder meer geijverd voor meer autovrije straten, het weren alle van transitverkeer en frequenter openbaar vervoer. (Belga/SD)