In Gent zijn vrijdag bij een ongeval tussen een tram van De Lijn en een vrachtwagen van IVAGO zeven mensen gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde iets na 15 uur op het kruispunt van de Maaltebruggestraat en de Kortrijksesteenweg, op tramlijn 1. Dat zegt De Lijn Oost-Vlaanderen.

"Bij het ongeval raakten vier passagiers lichtgewond. De chauffeur van de tram was danig onder de indruk en werd ook voor een onderzoek naar het ziekenhuis gebracht", aldus een woordvoerder van de vervoersmaatschappij.

Daarnaast raakte ook de bestuurder en een passagier van de vrachtwagen van IVAGO gewond. Volgens een woordvoerder van de afvalintercommunale is de schade aan de voertuigen aanzienlijk.

De tram werd rond 16 uur al getakeld en het spoor is vrijgemaakt waardoor het verkeer opnieuw normaal verloopt.

Over de precieze oorzaak van het ongeval zijn nog geen details bekend. Volgens IVAGO stond de vrachtwagen stil toen de tram erop inreed. (Belga)

In Gent zijn vrijdag bij een ongeval tussen een tram van De Lijn en een vrachtwagen van IVAGO zeven mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde iets na 15 uur op het kruispunt van de Maaltebruggestraat en de Kortrijksesteenweg, op tramlijn 1. Dat zegt De Lijn Oost-Vlaanderen. "Bij het ongeval raakten vier passagiers lichtgewond. De chauffeur van de tram was danig onder de indruk en werd ook voor een onderzoek naar het ziekenhuis gebracht", aldus een woordvoerder van de vervoersmaatschappij. Daarnaast raakte ook de bestuurder en een passagier van de vrachtwagen van IVAGO gewond. Volgens een woordvoerder van de afvalintercommunale is de schade aan de voertuigen aanzienlijk. De tram werd rond 16 uur al getakeld en het spoor is vrijgemaakt waardoor het verkeer opnieuw normaal verloopt. Over de precieze oorzaak van het ongeval zijn nog geen details bekend. Volgens IVAGO stond de vrachtwagen stil toen de tram erop inreed. (Belga)