Ook deze maandag staan er honderden asielzoekers in de rij aan het kantoor van het Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers (Fedasil) in Brussel. Dat meldt Radio 1. Tijdens de zomervakantie piekt dat aantal al iedere maandag.

'De wachtrij staat tot om de hoek van het gebouw', meldde Trui De Maré in De Ochtend op Radio 1. De asielzoekers komen vooral uit Irak en Syrië en hebben per boot, vrachtwagen, met de trein, of te voet, een lange weg afgelegd. 'In mijn thuisland zeiden ze dat België een goed land is', zo legt een Irakese vluchteling zijn beslissing uit om naar België te komen.

Opvangplaatsen voor 900 mensen

De regering heeft beslist om bijkomende tijdelijke opvangplaatsen te scheppen voor asielzoekers. Maandag worden de eerste mobiele woonunits operationeel. 'Dankzij de inzet van deze units zal in totaal aan zo'n 900 tal personen bed, bad en brood kunnen geboden worden', meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

Het kabinet benadrukt dat het gaat om een tijdelijke maatregel, die de periode moet overbruggen dat de eerder aangekondigde 2.500 opvangplaatsen in de kazernes worden in orde gebracht. Daarnaast richt de regering ook een Task Force Opvang op om de situatie van nabij te volgen.

(Radio 1/NSK)

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook deze maandag staan er honderden asielzoekers in de rij aan het kantoor van het Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers (Fedasil) in Brussel. Dat meldt Radio 1. Tijdens de zomervakantie piekt dat aantal al iedere maandag.'De wachtrij staat tot om de hoek van het gebouw', meldde Trui De Maré in De Ochtend op Radio 1. De asielzoekers komen vooral uit Irak en Syrië en hebben per boot, vrachtwagen, met de trein, of te voet, een lange weg afgelegd. 'In mijn thuisland zeiden ze dat België een goed land is', zo legt een Irakese vluchteling zijn beslissing uit om naar België te komen. Opvangplaatsen voor 900 mensenDe regering heeft beslist om bijkomende tijdelijke opvangplaatsen te scheppen voor asielzoekers. Maandag worden de eerste mobiele woonunits operationeel. 'Dankzij de inzet van deze units zal in totaal aan zo'n 900 tal personen bed, bad en brood kunnen geboden worden', meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).Het kabinet benadrukt dat het gaat om een tijdelijke maatregel, die de periode moet overbruggen dat de eerder aangekondigde 2.500 opvangplaatsen in de kazernes worden in orde gebracht. Daarnaast richt de regering ook een Task Force Opvang op om de situatie van nabij te volgen.(Radio 1/NSK)