Het enig overgebleven kandidatenduo bij de rectorverkiezingen aan de UGent, Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe, heeft tijdens de eerste stemronde van de tweede stemcylus 58,62 procent behaald. Omdat ze geen tweederdemeerderheid behaalden, vindt woensdag een tweede stemronde plaats om een nieuwe rector en vicerector aan te duiden. Dat meldt de universiteit dinsdag.

De score ligt in lijn met de resultaten van de eerste stemcyclus. De opkomst van de kiezers lag lager dan in de eerste cyclus. Er namen 8.560 stemgerechtigden deel. Maar bij de vorige stemcyclus waren er dat 11.048 bij de eerste stemronde en 14.544 bij de vijfde stemronde. De tweede stemronde start woensdag 21 juni om 8 uur en loopt 24 uur later af.

Het enig overgebleven kandidatenduo bij de rectorverkiezingen aan de UGent, Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe, heeft tijdens de eerste stemronde van de tweede stemcylus 58,62 procent behaald. Omdat ze geen tweederdemeerderheid behaalden, vindt woensdag een tweede stemronde plaats om een nieuwe rector en vicerector aan te duiden. Dat meldt de universiteit dinsdag.De score ligt in lijn met de resultaten van de eerste stemcyclus. De opkomst van de kiezers lag lager dan in de eerste cyclus. Er namen 8.560 stemgerechtigden deel. Maar bij de vorige stemcyclus waren er dat 11.048 bij de eerste stemronde en 14.544 bij de vijfde stemronde. De tweede stemronde start woensdag 21 juni om 8 uur en loopt 24 uur later af.