Na bemiddeling van André Denys, de inmiddels overleden gouverneur van Oost-Vlaanderen, kwam er eind januari 2013 een coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD op de been in Denderleeuw. Met die coalitie leek een eind te komen aan een soap van afspraken, dubbele afspraken en onuitgesproken of opgezegde voorakkoorden die een tot een patstelling hadden geleid.

Maar nu is het alweer enkele weken hommeles, vooral tussen de N-VA van burgemeester Jan De Dier en CD&V van eerste schepen Jan De Nul.

"Er zijn de afgelopen dagen en weken heel wat strubbelingen geweest waarbij een aantal lokale dossiers aan bod kwamen, blijkbaar heeft CD&V dat niet goed verteerd", zegt burgemeester De Dier.

Bij het begin van de gemeenteraadszitting las CD&V een korte verklaring voor, een opsomming van een aantal problemen en het feit dat de partij geen vertrouwen meer heeft in coalitiepartner N-VA. Eerste schepen De Nul was niet aanwezig en was ook niet bereikbaar voor commentaar.

Er is ook sprake van een wisselmeerderheid van CD&V met SP.A/open, maar volgens de burgemeester heeft de CD&V nog geen duidelijke keuze gemaakt.

De huidige coalitie heeft met 13 van de 25 zetels een krappe meerderheid.

(Belga/RR)

Na bemiddeling van André Denys, de inmiddels overleden gouverneur van Oost-Vlaanderen, kwam er eind januari 2013 een coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD op de been in Denderleeuw. Met die coalitie leek een eind te komen aan een soap van afspraken, dubbele afspraken en onuitgesproken of opgezegde voorakkoorden die een tot een patstelling hadden geleid.Maar nu is het alweer enkele weken hommeles, vooral tussen de N-VA van burgemeester Jan De Dier en CD&V van eerste schepen Jan De Nul. "Er zijn de afgelopen dagen en weken heel wat strubbelingen geweest waarbij een aantal lokale dossiers aan bod kwamen, blijkbaar heeft CD&V dat niet goed verteerd", zegt burgemeester De Dier. Bij het begin van de gemeenteraadszitting las CD&V een korte verklaring voor, een opsomming van een aantal problemen en het feit dat de partij geen vertrouwen meer heeft in coalitiepartner N-VA. Eerste schepen De Nul was niet aanwezig en was ook niet bereikbaar voor commentaar.Er is ook sprake van een wisselmeerderheid van CD&V met SP.A/open, maar volgens de burgemeester heeft de CD&V nog geen duidelijke keuze gemaakt.De huidige coalitie heeft met 13 van de 25 zetels een krappe meerderheid.(Belga/RR)