Vzw De Brusselse Keukens bereidt en levert maaltijden in crèches, rusthuizen, ziekenhuizen en op de administratieve diensten van OCMW's. De voorzitter van de raad van bestuur is Faouzia Hariche (PS), op dit moment waarnemend burgemeester van Brussel, tot Philippe Close (PS) de eed aflegt. Hariche cumuleerde tot en met 2015 liefst 21 mandaten, waarvan 7 betalende.

De Brusselse Keukens is een van de vele vzw's waar de politiek benoemde leden van de raad van bestuur een zitpenning krijgen van 77 euro per vergadering. Ze moeten daar ook voor aanwezig zijn. Maar net zoals bij vzw Samusocial komt een aantal raadsleden samen in het 'bureau' van de vzw, waar de bedragen fors hoger zijn. Er is sprake van 19.500 euro bruto per jaar, een bedrag dat zelfs enkele duizenden euro's hoger ligt dan wat Yvan Mayeur (PS) en Pascale Peraïta (PS) opstreken bij Samusocial.

In dat bureau zetelen acht leden van de PS, drie MR-mandatarissen, een persoon van cdH en een CD&V'er. Dertien leden dus, goed voor vergoedingen van in totaal een kwart miljoen euro per jaar, aldus De Morgen. 'Ik ben pas gestart, en ik weet niet hoe het er in het bureau aan toegaat. Maar de vergoedingen zijn nogal aan de hoge kant en daar moet iets aan gebeuren,' geeft CD&V-gemeenteraadslid Joëlle Electeur toe in de krant.

Vzw De Brusselse Keukens bereidt en levert maaltijden in crèches, rusthuizen, ziekenhuizen en op de administratieve diensten van OCMW's. De voorzitter van de raad van bestuur is Faouzia Hariche (PS), op dit moment waarnemend burgemeester van Brussel, tot Philippe Close (PS) de eed aflegt. Hariche cumuleerde tot en met 2015 liefst 21 mandaten, waarvan 7 betalende. De Brusselse Keukens is een van de vele vzw's waar de politiek benoemde leden van de raad van bestuur een zitpenning krijgen van 77 euro per vergadering. Ze moeten daar ook voor aanwezig zijn. Maar net zoals bij vzw Samusocial komt een aantal raadsleden samen in het 'bureau' van de vzw, waar de bedragen fors hoger zijn. Er is sprake van 19.500 euro bruto per jaar, een bedrag dat zelfs enkele duizenden euro's hoger ligt dan wat Yvan Mayeur (PS) en Pascale Peraïta (PS) opstreken bij Samusocial.In dat bureau zetelen acht leden van de PS, drie MR-mandatarissen, een persoon van cdH en een CD&V'er. Dertien leden dus, goed voor vergoedingen van in totaal een kwart miljoen euro per jaar, aldus De Morgen. 'Ik ben pas gestart, en ik weet niet hoe het er in het bureau aan toegaat. Maar de vergoedingen zijn nogal aan de hoge kant en daar moet iets aan gebeuren,' geeft CD&V-gemeenteraadslid Joëlle Electeur toe in de krant.