De stakingsacties in het verkeersleidingscentrum Canac2 veroorzaakten de voorbije uren al vertragingen van het vliegverkeer, bevestigt skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene. Voor dinsdagavond en woensdagochtend wordt nog meer hinder verwacht, 'door de zeer beperkte capaciteit van luchtverkeersleiders', als gevolg van een stakingsoproep.

Tussen half twee en kwart voor vier is er zelfs helemaal geen vliegverkeer mogelijk. Vooral cargovluchten zouden hierdoor worden getroffen.

Dinsdagavond en woensdagochtend zijn er 'restricties' op het vliegverkeer. 'De precieze gevolgen blijven onduidelijk maar we verwachten wel een zware impact, ook voor passagiersvluchten', zegt Dehaene. Hij wijst ook op de economische impact van de staking.

Op de website van Brussels Airport zijn voor dinsdagavond een vijftiental vluchten met vertraging aangekondigd, met name bij de vertrekvluchten. De situatie voor woensdagochtend blijft nog onduidelijk.

De acties zouden ditmaal uitgaan van de Gilde van Luchtverkeersleiders. Daarnaast zijn er nog de gewone vakbonden, waarvan ACV-Transcom en ACLVB vorige week een stakingsaanzegging hebben ingediend wegens een hele reeks problemen, waaronder de onderbezetting en te hoge werkdruk.

Vorige week waren er al waarschuwingsacties bij skeyes. Vakbonden en directie voeren onderhandelingen maar van een akkoord is nog geen sprake. Vrijdag wordt er voortgepraat.

De stakingsacties in het verkeersleidingscentrum Canac2 veroorzaakten de voorbije uren al vertragingen van het vliegverkeer, bevestigt skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene. Voor dinsdagavond en woensdagochtend wordt nog meer hinder verwacht, 'door de zeer beperkte capaciteit van luchtverkeersleiders', als gevolg van een stakingsoproep. Tussen half twee en kwart voor vier is er zelfs helemaal geen vliegverkeer mogelijk. Vooral cargovluchten zouden hierdoor worden getroffen. Dinsdagavond en woensdagochtend zijn er 'restricties' op het vliegverkeer. 'De precieze gevolgen blijven onduidelijk maar we verwachten wel een zware impact, ook voor passagiersvluchten', zegt Dehaene. Hij wijst ook op de economische impact van de staking. Op de website van Brussels Airport zijn voor dinsdagavond een vijftiental vluchten met vertraging aangekondigd, met name bij de vertrekvluchten. De situatie voor woensdagochtend blijft nog onduidelijk. De acties zouden ditmaal uitgaan van de Gilde van Luchtverkeersleiders. Daarnaast zijn er nog de gewone vakbonden, waarvan ACV-Transcom en ACLVB vorige week een stakingsaanzegging hebben ingediend wegens een hele reeks problemen, waaronder de onderbezetting en te hoge werkdruk. Vorige week waren er al waarschuwingsacties bij skeyes. Vakbonden en directie voeren onderhandelingen maar van een akkoord is nog geen sprake. Vrijdag wordt er voortgepraat.