De slachtoffers zijn een vrouw, drie van haar kinderen en hun grootmoeder. Ook in het nabijgelegen Trazegnies stierven het voorbije weekend twee volwassenen en drie kinderen in een woningbrand. Een vierde kind vecht in het ziekenhuis nog voor zijn leven. Net zoals in Trazegnies waren er in de woning in Marchienne-au-Pont geen branddetectoren.

Alleen een 4-jarig meisje overleefde de brand. Wellicht werd zij door haar moeder van op de eerste verdieping uit het raam gegooid. Het kind werd naar het ziekenhuis gebracht.

Geen enkele kans

Het vuur ontstond wellicht aan een kachel op de eerste verdieping en verspreidde zich razendsnel. Volgens de brandweer, die was gealarmeerd door de buren, hadden de slachtoffers geen enkele kans. De moeder, haar drie zonen tussen de 2 en de 5 jaar oud, en de grootmoeder kwamen om.

De lokale brandweer herinnert eraan dat de installatie van branddetectoren verplicht is sinds 2005. (Belga/TE)

De slachtoffers zijn een vrouw, drie van haar kinderen en hun grootmoeder. Ook in het nabijgelegen Trazegnies stierven het voorbije weekend twee volwassenen en drie kinderen in een woningbrand. Een vierde kind vecht in het ziekenhuis nog voor zijn leven. Net zoals in Trazegnies waren er in de woning in Marchienne-au-Pont geen branddetectoren. Alleen een 4-jarig meisje overleefde de brand. Wellicht werd zij door haar moeder van op de eerste verdieping uit het raam gegooid. Het kind werd naar het ziekenhuis gebracht. Het vuur ontstond wellicht aan een kachel op de eerste verdieping en verspreidde zich razendsnel. Volgens de brandweer, die was gealarmeerd door de buren, hadden de slachtoffers geen enkele kans. De moeder, haar drie zonen tussen de 2 en de 5 jaar oud, en de grootmoeder kwamen om. De lokale brandweer herinnert eraan dat de installatie van branddetectoren verplicht is sinds 2005. (Belga/TE)