Ophef om crèche die varkensvlees weert: 'Reden is ziekte personeelslid'

10/04/17 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:35

Bron: Belga

Het feit dat een stedelijke kinderopvang uit Aalst al sinds een jaar geen varkensvlees meer serveert, was een puur operationele beslissing na een personeelstekort, zegt schepen Iwein De Koninck (CD&V).

Ophef om crèche die varkensvlees weert: 'Reden is ziekte personeelslid'

© iStock

In de krant Het Laatste Nieuws wordt gesuggereerd dat de beslissing ingegeven zou zijn onder druk van moslimouders. "Ik sta ervan versteld dat zo'n gevoelige zaak niet eerst afgetoetst werd", reageerde schepen Iwein De Koninck (CD&V) in de krant.

Na contact met de leidinggevende maandagmorgen, spreekt De Koninck over een puur operationele beslissing. "In tegenstelling tot de hele commotie heeft het niets met zware politieke of ideologische ingevingen te maken, maar was het een puur praktische logistieke affaire door een langdurige afwezigheid van één van de personeelsleden."

Door de maandelange afwezigheid van de hoofdkok werd een jaar geleden beslist om in het menu-aanbod te schrappen, waardoor varkensvlees eruit ging, aldus De Koninck. "Men heeft geoordeeld dat dit een puur operationele kwestie was dat op de werkvloer zelf belist kon worden", zegt De Koninck, die in dat kader begrip opbrengt voor de situatie.

Delen

Een klassieker zoals hesperolletjes met witloof, kan dat niet met het huidige personeel?

Iwein De Koninck

Omdat het betrokken personeelslid ondertussen al maanden terug aan de slag is, en de maatregel om het menu-aanbod te verminderen nog steeds van kracht blijkt, besliste De Koninck om deze week naar een oplossing te zoeken. "Een klassieker zoals hesperolletjes met witloof, kan dat niet met het huidige personeel? We zullen de kosten en baten afwegen.

Onze partners