Dat melden verschillende kranten.

De twee mannen die werden aangehouden, worden door de kranten geïdentificeerd als Saïd S. en zijn ook geradicaliseerde handlanger Mohamed K. Saïd S. (29) richtte 12 jaar geleden de Kamikaze Riders op, een Brusselse motorclub.

Volgens de kranten van Mediahuis zouden de twee al op 25 november in het clubhuis van de motorbende hun plannen hebben beraamd.

De bende heeft rechtstreekse linken met het opgedoekte Sharia4Belgium, via de drie broers Elouassaki, de intussen beruchte familie van Vilvoordse Syriëstrijders: een van de broers stierf bij een motorongeval in Laken.

Zondag en maandag werden in totaal 6 mensen ondervraagd, van wie er 2 aangehoden werden. Vier van de zes waren leden van de motorclub.

Said S. is geen onbekende voor het gerecht. In 2009 werd hij in Brussel voor zes jaar naar de gevangenis gestuurd na een reeks gewapende overvallen. In amper twee maanden tijd kregen vijf bistro's in Anderlecht hem over de vloer. Telkens ging hij met de inhoud van de kassa aan de haal. Bovendien zou S. ook Syriëstrijders geronseld hebben.

Militaire kledij

De motorclub heeft de voorbije jaren op sociale media zijn voorliefde voor Islamitische Staat niet onder stoelen of banken gestoken. Bij de huiszoekingen bij de verdachten werd onder meer militaire kledij in beslag genomen. De kranten van De Persgroep schrijven dat de terroristen mogelijk daarvan gebruik wilden maken om zich als militairen te vermommen. Het zou de bedoeling geweest zijn de Grote Markt aan te vallen, of de straten en het politiekantoor in de buurt ervan. Met de uniformen zouden schutters zich tussen de massa kunnen mengen hebben zonder argwaan te wekken.

Nog volgens de kranten zullen de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon woensdagavond beslissen of het vuurwerk op oudejaarsavond nog kan doorgaan in de hoofdstad.

(Belga/RR)

Dat melden verschillende kranten.De twee mannen die werden aangehouden, worden door de kranten geïdentificeerd als Saïd S. en zijn ook geradicaliseerde handlanger Mohamed K. Saïd S. (29) richtte 12 jaar geleden de Kamikaze Riders op, een Brusselse motorclub. Volgens de kranten van Mediahuis zouden de twee al op 25 november in het clubhuis van de motorbende hun plannen hebben beraamd. De bende heeft rechtstreekse linken met het opgedoekte Sharia4Belgium, via de drie broers Elouassaki, de intussen beruchte familie van Vilvoordse Syriëstrijders: een van de broers stierf bij een motorongeval in Laken.Zondag en maandag werden in totaal 6 mensen ondervraagd, van wie er 2 aangehoden werden. Vier van de zes waren leden van de motorclub.Said S. is geen onbekende voor het gerecht. In 2009 werd hij in Brussel voor zes jaar naar de gevangenis gestuurd na een reeks gewapende overvallen. In amper twee maanden tijd kregen vijf bistro's in Anderlecht hem over de vloer. Telkens ging hij met de inhoud van de kassa aan de haal. Bovendien zou S. ook Syriëstrijders geronseld hebben. De motorclub heeft de voorbije jaren op sociale media zijn voorliefde voor Islamitische Staat niet onder stoelen of banken gestoken. Bij de huiszoekingen bij de verdachten werd onder meer militaire kledij in beslag genomen. De kranten van De Persgroep schrijven dat de terroristen mogelijk daarvan gebruik wilden maken om zich als militairen te vermommen. Het zou de bedoeling geweest zijn de Grote Markt aan te vallen, of de straten en het politiekantoor in de buurt ervan. Met de uniformen zouden schutters zich tussen de massa kunnen mengen hebben zonder argwaan te wekken. Nog volgens de kranten zullen de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon woensdagavond beslissen of het vuurwerk op oudejaarsavond nog kan doorgaan in de hoofdstad.(Belga/RR)