Dit weekend zijn er in het hele land massale alcoholcontroles gepland, met het oog op de eindejaarsfeesten. Dat zal ook 's nachts en op onverwachte locaties gebeuren, schrijft Het Laatste Nieuws.

Zowel de federale als de lokale politie organiseert grootscheepse controles. Het is de bedoeling dat de politie deze keer heel gericht op zoek gaat naar dronken chauffeurs. De acties zullen dus vooral 's nachts plaatsvinden. Er wordt bovendien postgevat op typische 'vluchtwegen', die fuifnummers met een glas te veel op nogal eens kiezen om de bekende controle-locaties te vermijden.

Eerste grote test

De actie kan beschouwd worden als een eerste grote test voor de BOB-controles 'nieuwe stijl', na kritiek op de vele onzinnige alcoholtests overdag. Eerder klaagde politievakbond NSPV erover dat slechts één op de zes controles 's nachts plaatsvinden. (Belga/AVE)

Dit weekend zijn er in het hele land massale alcoholcontroles gepland, met het oog op de eindejaarsfeesten. Dat zal ook 's nachts en op onverwachte locaties gebeuren, schrijft Het Laatste Nieuws. Zowel de federale als de lokale politie organiseert grootscheepse controles. Het is de bedoeling dat de politie deze keer heel gericht op zoek gaat naar dronken chauffeurs. De acties zullen dus vooral 's nachts plaatsvinden. Er wordt bovendien postgevat op typische 'vluchtwegen', die fuifnummers met een glas te veel op nogal eens kiezen om de bekende controle-locaties te vermijden. De actie kan beschouwd worden als een eerste grote test voor de BOB-controles 'nieuwe stijl', na kritiek op de vele onzinnige alcoholtests overdag. Eerder klaagde politievakbond NSPV erover dat slechts één op de zes controles 's nachts plaatsvinden. (Belga/AVE)