In Gent zijn de 168ste Gentse Feesten zaterdagnamiddag officieel van start gegaan met de traditionele openingsparade.

De lokale politie schat het aantal toeschouwers op 12.000 en verklaart die mindere opkomst door het regenweer. De voorbije jaren trok de openingsstoet ongeveer 30.000 toeschouwers, maar door het slechte weer bleven volgens de politie zaterdag veel mensen thuis. De 38 groepen die meeliepen in de parade gaven een voorsmaakje van wat er tien dagen lang in Gent te beleven valt. De praalwagens, reuzenpoppen, dansacts en komische routines werden ingeleid door de Gentse kolderfiguur Pierke Pierlala, die de draak stak met de werken in de binnenstad en de bijbehorende vertragingen.

Eretribune

Op de eretribune aan het Bisdomplein werden de schepen van feestelijkheden Lieven Decaluwe en burgemeester Daniël Termont vergezeld door onder meer minister van Landsverdediging Pieter De Crem en Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche. De Gentse Feesten lopen nog tot 25 juli. Er staan minstens 3.907 activiteiten op het programma en er worden anderhalf miljoen bezoekers verwacht. (Belga/INM)

In Gent zijn de 168ste Gentse Feesten zaterdagnamiddag officieel van start gegaan met de traditionele openingsparade. De lokale politie schat het aantal toeschouwers op 12.000 en verklaart die mindere opkomst door het regenweer. De voorbije jaren trok de openingsstoet ongeveer 30.000 toeschouwers, maar door het slechte weer bleven volgens de politie zaterdag veel mensen thuis. De 38 groepen die meeliepen in de parade gaven een voorsmaakje van wat er tien dagen lang in Gent te beleven valt. De praalwagens, reuzenpoppen, dansacts en komische routines werden ingeleid door de Gentse kolderfiguur Pierke Pierlala, die de draak stak met de werken in de binnenstad en de bijbehorende vertragingen. Eretribune Op de eretribune aan het Bisdomplein werden de schepen van feestelijkheden Lieven Decaluwe en burgemeester Daniël Termont vergezeld door onder meer minister van Landsverdediging Pieter De Crem en Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche. De Gentse Feesten lopen nog tot 25 juli. Er staan minstens 3.907 activiteiten op het programma en er worden anderhalf miljoen bezoekers verwacht. (Belga/INM)