Procureur-generaal Jean-Marc Trigaux vraagt tijdens het proces voor het Brusselse hof van beroep opnieuw acht jaar cel voor Malika El Aroud, die wordt verdacht van terrorisme.

El Aroud werd in mei veroordeeld tot acht jaar cel. Haar echtgenoot Moez Garsallaoui kreeg bij verstek dezelfde straf.

Het echtpaar werd schuldig bevonden aan het leiden vanuit België van een terroristisch netwerk dat jonge islamitische militanten rekruteerde om hen voor een militaire opleiding naar de Pakistaans-Afghaanse grens te sturen.

Garsallaoui zou de leiding van de strijders genomen hebben, terwijl El Aroud in België de basis van de organisatie vormde. Naast Garsallaoui en El Aroud zou ook Anderlechtenaar Hicham Beyayo een leidende rol gespeeld hebben. Hij kreeg in eerste aanleg vijf jaar cel.

Tijdens het proces in eerste aanleg werden in totaal acht van de negen beklaagden veroordeeld.

'Link met al-Qaida'

Internetjihadiste El Aroud ging in beroep tegen het vonnis. Maandag bleek tijdens het proces in beroep dat het openbaar ministerie opnieuw acht jaar cel eist voor haar.

De procureur-generaal wees er maandag op dat er een verband bestaat tussen El Aroud en al-Qaida. Die link is de moord op commandant Massoud. Die aanslag werd opgeëist door het terroristisch netwerk van Osama bin Laden en werd gepleegd door een zelfmoordenaar. Het ging om Abdessatar Dahmane, de toenmalige echtgenoot van El Aroud.

De procureur-generaal wees in zijn requisitoor ook op het feit dat El Aroud in 2007 samen met haar derde echtgenoot Moez Garsallaoui, door het Zwitsers gerecht werd veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk wegens feiten van terrorisme. Naar Garsallaoui wordt intussen nog gezocht.

Minbar SOS, de website van El Aroud, diende volgens het openbaar ministerie voor het rekruteren van nieuwe volgelingen voor trainingen in oorlogskampen van al-Qaida.

Procureur-generaal Jean-Marc Trigaux vraagt tijdens het proces voor het Brusselse hof van beroep opnieuw acht jaar cel voor Malika El Aroud, die wordt verdacht van terrorisme.El Aroud werd in mei veroordeeld tot acht jaar cel. Haar echtgenoot Moez Garsallaoui kreeg bij verstek dezelfde straf. Het echtpaar werd schuldig bevonden aan het leiden vanuit België van een terroristisch netwerk dat jonge islamitische militanten rekruteerde om hen voor een militaire opleiding naar de Pakistaans-Afghaanse grens te sturen. Garsallaoui zou de leiding van de strijders genomen hebben, terwijl El Aroud in België de basis van de organisatie vormde. Naast Garsallaoui en El Aroud zou ook Anderlechtenaar Hicham Beyayo een leidende rol gespeeld hebben. Hij kreeg in eerste aanleg vijf jaar cel.Tijdens het proces in eerste aanleg werden in totaal acht van de negen beklaagden veroordeeld. 'Link met al-Qaida'Internetjihadiste El Aroud ging in beroep tegen het vonnis. Maandag bleek tijdens het proces in beroep dat het openbaar ministerie opnieuw acht jaar cel eist voor haar.De procureur-generaal wees er maandag op dat er een verband bestaat tussen El Aroud en al-Qaida. Die link is de moord op commandant Massoud. Die aanslag werd opgeëist door het terroristisch netwerk van Osama bin Laden en werd gepleegd door een zelfmoordenaar. Het ging om Abdessatar Dahmane, de toenmalige echtgenoot van El Aroud.De procureur-generaal wees in zijn requisitoor ook op het feit dat El Aroud in 2007 samen met haar derde echtgenoot Moez Garsallaoui, door het Zwitsers gerecht werd veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk wegens feiten van terrorisme. Naar Garsallaoui wordt intussen nog gezocht. Minbar SOS, de website van El Aroud, diende volgens het openbaar ministerie voor het rekruteren van nieuwe volgelingen voor trainingen in oorlogskampen van al-Qaida.