Els Clottemans kwam heel gelaten de assisenzaal binnen en zocht in de zaal blijkbaar naar familie of kennissen, maar die zaten er niet.

Volgens de procureur-generaal komen er geen verzachtende omstandigheden in aanmerking voor Els Clottemans gezien de feiten en haar persoonlijkheid. Ook haar blanco strafblad telde volgens Boyen als verzachtende omstandigheid niet mee. Daarom vroeg hij de jury haar tot levenslang te veroordelen.

Na het pleidooi van de verdediging, meesters Vic Van Aelst en Katrien Van der Straeten, zal de jury beslissen over de straf.

Psychopate

Els Clottemans werd woensdagavond schuldig bevonden aan de moord op Els Van Doren. De assisenjury antwoordde twee keer ja op de schuldvragen, namelijk of Els Clottemans haar liefdesrivale Els Van Doren opzettelijk gedood had en of er voorbedachtheid in het spel was.

Bij de motivering had de jury het over het hoge agressiepotentieel en de kenmerken van een psychopate die de psychiaters bij Clottemans hadden vastgesteld. Ze had ook onwaarheden verteld over haar sprong op 18 november 2006, waarbij ze vertelde dat ze haar exit aan het vliegtuig gemist had en dat ze in zithouding was gegaan om bij de formatie te geraken. Haar verhaal over de zithouding werd ontkracht door de AAD, een toestel dat haar valsnelheid registreerde en waaruit bleek dat ze niet sneller naar beneden was gevallen. Ze bleef dus boven de formatie hangen en had zo een beter zicht om de pilot chute te volgen.

Andere punten in de motivering waren de anonieme brief, die Clottemans op ingenieuze wijze voorbereid had en de uitgekiende manier waarop ze de anonieme telefoontjes deed. Volgens de jury handelde Clottemans uit manifest eigenbelang en had zij een bijzonder zwaarwichtig motief.

Els Clottemans kwam heel gelaten de assisenzaal binnen en zocht in de zaal blijkbaar naar familie of kennissen, maar die zaten er niet. Volgens de procureur-generaal komen er geen verzachtende omstandigheden in aanmerking voor Els Clottemans gezien de feiten en haar persoonlijkheid. Ook haar blanco strafblad telde volgens Boyen als verzachtende omstandigheid niet mee. Daarom vroeg hij de jury haar tot levenslang te veroordelen. Na het pleidooi van de verdediging, meesters Vic Van Aelst en Katrien Van der Straeten, zal de jury beslissen over de straf.Psychopate Els Clottemans werd woensdagavond schuldig bevonden aan de moord op Els Van Doren. De assisenjury antwoordde twee keer ja op de schuldvragen, namelijk of Els Clottemans haar liefdesrivale Els Van Doren opzettelijk gedood had en of er voorbedachtheid in het spel was. Bij de motivering had de jury het over het hoge agressiepotentieel en de kenmerken van een psychopate die de psychiaters bij Clottemans hadden vastgesteld. Ze had ook onwaarheden verteld over haar sprong op 18 november 2006, waarbij ze vertelde dat ze haar exit aan het vliegtuig gemist had en dat ze in zithouding was gegaan om bij de formatie te geraken. Haar verhaal over de zithouding werd ontkracht door de AAD, een toestel dat haar valsnelheid registreerde en waaruit bleek dat ze niet sneller naar beneden was gevallen. Ze bleef dus boven de formatie hangen en had zo een beter zicht om de pilot chute te volgen. Andere punten in de motivering waren de anonieme brief, die Clottemans op ingenieuze wijze voorbereid had en de uitgekiende manier waarop ze de anonieme telefoontjes deed. Volgens de jury handelde Clottemans uit manifest eigenbelang en had zij een bijzonder zwaarwichtig motief.