Open VLD wil liquidatiebonus bijsturen: meteen 10 procent roerende voorheffing

04/04/14 om 08:06 - Bijgewerkt om 08:06

Open VLD wil na de verkiezingen het nieuwe regime voor de liquidatiebonus bijsturen. De Vlaamse liberalen stellen voor dat bedrijfsleiders 10 procent roerende voorheffing betalen op belaste reserves of winsten.

Open VLD wil liquidatiebonus bijsturen: meteen 10 procent roerende voorheffing

Lode Vereeck (Open VLD) © BELGA

Open VLD wil na de verkiezingen het nieuwe regime voor de liquidatiebonus bijsturen. Dat schrijven De Standaard en De Tijd.

De verhoging van de roerende voorheffing op de liquidatiebonus van 10 naar 25 procent zette veel kwaad bloed bij Vlaamse ondernemers. Velen zien die immers als hun spaarpotje wanneer ze met pensioen gaan. Er geldt wel een overgangsregeling waardoor ondernemers de hogere belasting kunnen voorkomen, maar die wordt als omslachtig gezien.

Daarom stellen de Vlaamse liberalen een nieuwe oplossing voor. Die houdt in dat bedrijfsleiders tijdens hun loopbaan jaar na jaar belaste reserves of winsten op een passiefrekening zetten en daar dan onmiddellijk 10 procent roerende voorheffing op betalen.

Lode Vereeck gelooft dat de operatie financieel neutraal is voor de overheid, ook omdat hij vermoedt dat ondernemers anders manieren gaan zoeken om de hogere roerende voorheffing te ontwijken. (Belga/SD)

Onze partners