Als een goedgekeurde verkaveling duidelijke verkavelingsvoorschriften heeft, is het energieverspilling om elke individuele bouwheer nadien nog eens te verplichten een bouwvergunning aan te vragen. De Vlaamse Open Vld-parlementsleden Mercedes Van Volcem en Dirk Van Mechelen bepleiten daarom in De Standaard een simpele meldingsplicht.

Voorwaarden zijn dat de verkavelingsvergunning op een heel aantal punten al zeer duidelijk is: over de inplanting, de minimale en maximale bouwhoogte en bouwdiepte, de architecturale uitgangspunten, de woningtypologie en de materiaalkeuze.

Om de overheid een minimale controle te geven, stellen de liberalen voor de woning te laten afpalen door een gemeentelijk ambtenaar. (Belga/TV)

Als een goedgekeurde verkaveling duidelijke verkavelingsvoorschriften heeft, is het energieverspilling om elke individuele bouwheer nadien nog eens te verplichten een bouwvergunning aan te vragen. De Vlaamse Open Vld-parlementsleden Mercedes Van Volcem en Dirk Van Mechelen bepleiten daarom in De Standaard een simpele meldingsplicht. Voorwaarden zijn dat de verkavelingsvergunning op een heel aantal punten al zeer duidelijk is: over de inplanting, de minimale en maximale bouwhoogte en bouwdiepte, de architecturale uitgangspunten, de woningtypologie en de materiaalkeuze. Om de overheid een minimale controle te geven, stellen de liberalen voor de woning te laten afpalen door een gemeentelijk ambtenaar. (Belga/TV)